2012-08-07 - 14:18
BDP'Lİ TAN'IN BASIN TOPLANTISI?
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon programına yaptığı söyleşi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon programına yaptığı söyleşi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan'ın polis şefi Sedat Selim Ay'la ilgili değerlendirmelerini eleştirdi.

BDP'li Tan, AK Parti'ye destek vermiş bazı kesimler de dahil olmak üzere kamuoyunun önemli bir bölümünün polis şefi Sedat Selim Ay ile ilgili Hükümete ikazda bulunduğunu iddia etti.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, sözlerinde şunları kaydetti:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon kanalına verdiği söyleşi son dönemin en büyük siyasi gaflarına ve siyaseten facia olarak nitelendirebileceğimiz beyanatların kamuoyuna iletilmesine neden olmuştur.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde girdiği çıkmaz yolda bütün uyarılara rağmen kendisini geçmişte desteklemiş başta liberal aydınlar olmak üzere dindar, Müslüman, İslamcı aydınlar da dâhil olmak üzere bütün taraftarlarını, geçmişte kendisine oy veren önemli bu kesimin uyarılarına rağmen maalesef bu çıkışı olmayan yolda son sürat gitmektedir.

En son verdiği beyanatlar siyasi tarihimize bir gaf belki de gafın ötesinde bir siyasi facia olabilecek beyanatlardır. İşkenceden mahkûm olmuş bir polis şefini Sedat Selim Ay'ı sanki üzerine vazifeymiş gibi televizyonda dakikalarca savunmuştur. Bir Başbakan'a düşen, ciddi bir devlet yetkilisine düşen bilerek veya bilmeyerek işlenilen bir hatadan hemen geri dönmek ve halktan özü dilemek olmalıdır.

İşkenceci bir polis şefini anında görevden alacağına ve bu konuda kendisini yanıltanları anında cezalandıracağına, görevden alacağına, haklarında soruşturma başlatacağına maalesef çıkmış bu işkenceci polis şefinin avukatlığını yapmıştır. Gidilen yol yol değildir.

Bu yol Osmanlı imparatorluğunu parçalayan bütün bir coğrafyaya acılardan başka bir şey miras olarak bırakmayan ittihat ve Terakkinin Enver Paşa kanadının tekrar tarih sahnesine çıkmasıdır.

İttihat Terakki'nin Enver Paşa kanadı yeniden gün yüzüne çıkmaktadır. O teşkilatın bir mason ve liberal Talat Paşa kanadı vardı, bir de Türk-İslamcı Enver Paşa zihniyeti vardı. Enver Paşa zihniyetinin sonunun ne olduğu malumdur. Başbakan'a çağrı yapıyoruz, gittiğin yol, yol değildir.''

Başbakan Erdoğan'ın gerçekleştirdiği söyleşide 58 Generali de savunduğunu ileri süren BDP'li Tan, '' Başbakan, yargılanan 58 generali de savunmuştur. İhsası rey anlamına gelecek açıklamaları pervasızca beyan etmiştir. 58 generalin tutuklu yargılanmasına itiraz etmiştir ama bu parlamentonun 8 üyesi tutukludur ve onlarla ilgili tek kelime etmemiştir. Tutuklu milletvekilleri ile ilgili vicdanen en ufak bir rahatsızlık beyanında bulunmamıştır'' dedi (14:18)