2013-02-20 - 15:35
AK PARTİ DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ CUMA İÇTEN'İN BASIN TOPLANTISI?
Cuma İçten, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Küçük Millet Meclisi (TkMM) toplantılarını değerlendirdi.
Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, TkMM Şubat ayı ortak raporunu basın mensuplarıyla paylaştı.

Diyarbakır'da her ay düzenlenen bu toplantılara devamlı katılan bir milletvekili olduğunu hatırlatan İçten, aynı zamanda "sivil toplum kuruluşları ile sürekli bir araya geldiğini" sözlerine ekledi.

"Biz siyasi ve ideolojik düşüncesi ne olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan herkesi davet etmemize rağmen bazı sivil toplum kuruluşları davete icabet etmenin farz olduğu gerçeğini bir kenara iterek hep geri çevirmişlerdir" sözlerine yer veren Cuma İçten adı geçen toplantılara her kesimden düşüncenin katıldığını iddia etti. "Bu toplantılar olmasa bu kadar renkli düşünceleri bir arada tutmak bir araya getirmek oldukça güçtür. Bu da TkMM'nin ne denli önemli bir hareket olduğunu göstermektedir" şeklinde konuşan Ak partili İçten, Diyarbakır'da yapılan küçük millet meclisi toplantılarına MHP ve CHP Milletvekillerini de davet etti.

İktidarın "bölgedeki kürt sorununu bitirdiğini" öne süren İçten, "var olan sorunun terör sorunu olduğunu, bunu da bütün dünyanın gördüğünü" iddia etti.

Şubat ayı içinde "İmralı görüşmelerinin" masaya yatırıldığı ve "özellikle Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşlarının bu sürecin devamını destekledikleri" bilgisini veren Cuma İçten şunları kaydetti:

"Müzakereyi meclis çatısı altında seçilmişler ile yaparız. Mücadeleyi de bölücü terör örgütü ile yapmaya devam edeceğiz. Bizim tek derdimiz analar ağlamasın, refah ve huzur gelsin. Birileri silah bırakacaksa da birileri yurt dışına çıkacaksa da, birileri de silahları gömecekse bunu görmezden gelemeyiz."

Cuma İçten bu düşüncelerin sadece "kendi düşünceleri değil, sahadan gelen düşünceler" olduğunu ileri sürdü.

F.Banu Doğan