2025-04-16 - 17:14
İYİ PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ÇÖMEZ'İN BASIN TOPLANTISI
İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Türkmenistan'ın Avrupa Birliği (AB) ile yaptığı anlaşmaya ilişkin, "Türk devletleri, Avrupa Birliği ile imzalamış olduğu anlaşmayla şunu söyledi; bizim muhatabımız sadece ve sadece Rumlardır, oradaki tek devlet Rum yönetimidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımıyoruz, Türkiye'nin orada işgalci olduğunu kabul ediyoruz ve bundan sonra muhatabımız Rumlardır." ifadesini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Çömez, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kıbrıs'ta önemli gelişmeler yaşandığını, iktidarın bu gelişmelerin konuşulmaması için karartma uyguladığını ileri sürdü.

Ada'da yaşananların Türkiye'nin milli davasını riske edecek gelişmeler olduğunu iddia eden Çömez, bu sürecin iktidar tarafından sevk ve idare edilemediğini savundu.

Çömez, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Türkmenistan'ın AB ile yaptığı anlaşmaya ilişkin ise "Türk devletleri Avrupa Birliği ile imzalamış olduğu anlaşmayla şunu söyledi; bizim muhatabımız sadece ve sadece Rumlardır, oradaki tek devlet Rum yönetimidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımıyoruz, Türkiye'nin orada işgalci olduğunu kabul ediyoruz ve bundan sonra muhatabımız Rumlardır." değerlendirmesinde bulundu.