2007-11-08 - 17:00
PROF.DR. ÜSKÜL: "HER ZAMAN KATILIMCI DEMOKRASİ ANLAYIŞINI SAVUNUYORUZ"
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu insan hakları konusunda faaliyette bulunan üniversiteler ve bazı sivil toplum temsilcileri ile parlamentoda bir araya geldi.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu insan hakları konusunda faaliyette bulunan üniversiteler ve bazı sivil toplum temsilcileri ile parlamentoda bir araya geldi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu insan hakları konusunda faaliyette bulunan 7 üniversitenin öğretim üyeleri ve bazı sivil toplum temsilcileriyle parlamentoda bir araya geldi. Toplantı sonrasında basına bir açıklama yapan Komisyon Başkanı Zafer Üskül, son derece verimli bir çalışma yapıldığını belirterek, toplantıların değişik katılımcılarla tekrarlanacağını söyledi.

Üskül, bugün gerçekleştirilen toplantıdan memnuniyet duyduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Her zaman katılımcı demokrasi anlayışını savunuyoruz. Bu çalışmalarla, onun araçlarından birini yaratmış olduğumuz düşüncesindeyiz. Üniversitelerimizde insan hakları konusunda yapılan çok değerli çalışmalar var. Böylelikle bunlardan yararlanmış olacağız."

PROF.DR. TARHANLI: "BU ÇALIŞMALAR DEMOKRASİNİN SİVİLLEŞMESİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİDİR"

Üskül'den sonra kısa bir konuşma yapan, Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, Prof.Dr. Turgut Tahranlı: "Devlet aygıtları bünyesindeki karar alma mekanizmalarının bu sürece akademisyenleri dahil etmesi, demokrasinin sivilleşmesi açısından önemlidir" diyerek, toplantıların devam etmesi gerektiğini belirtti.