2026-07-21 - 16:12
DEM PARTİLİ DOĞAN’IN BASIN TOPLANTISI
DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca Doğan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri içeren Çocuk Koruma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni eleştirdi.

Teklifin çocuk yerine suçu ve cezayı merkeze aldığını savunan Doğan, teklifle suç ve ceza döngüsünün daha da derinleştirilmek istendiğini öne sürdü.

Doğan, "Bizler biliyoruz ki, çocukları suça iten yapısal sorunları, koşulları ortadan kaldırmadan ceza sürelerini artırarak hiçbir derde derman olunmayacaktır. O yüzden yol yakınken bu yasa teklifinin derhal geri çekilmesini, çocuğun üstün yararını esas alan bütünlüklü çocuk politikalarının hayata geçirilmesini bu Meclis kürsüsünden bir kez daha ifade ediyoruz." ifadelerini kullandı.