2011-10-18 - 14:52
AKPM BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU: İSRAİL-HAMAS TUTUKLU DEĞİŞİMİ MEMNUNİYET VERİCİ BİR HABERDİR
AKPM Başkanı Çavuşoğlu konuyla ilgili olarak bugün yaptığı açıklamada, "Barış süreci için zor bir zamanda böyle bir gelişme, Filistinliler ve İsrailliler arasında sürdürülebilir müzakerelerin mümkün ve kilitlenmişliğin devamından daha etkili olduğunu ortaya koyan bir işarettir" dedi.
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu İsrail ile Hamas arasında tutuklu değişiminin memnuniyet verici bir haber olduğunu söyledi.

AKPM Başkanı Çavuşoğlu konuyla ilgili olarak bugün yaptığı açıklamada, "Barış süreci için zor bir zamanda böyle bir gelişme, Filistinliler ve İsrailliler arasında sürdürülebilir müzakerelerin mümkün ve kilitlenmişliğin devamından daha etkili olduğunu ortaya koyan bir işarettir" dedi.

AKPM'nin 4 Ekim 2011 tarihinde Filistin Ulusal Konseyi'ni "Demokrasi için Ortaklık" statüsüne kabul ederken, asker Gilad Şalid'in serbest bırakılmasının izlenecek konular arasında yeraldığının belirtildiğini hatırlatan AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Hollandalı parlamenter Tiny Kox'un Raportörlüğünü yaptığı raporun kabulüyle gerçekleşen Filistin Ulusal Konseyi'nin AKPM'deki Ortaklığının şimdiden olumlu neticeler doğurduğunu görmekten mutlu olduğunu söyledi.

AKPM Sonbahar 2011 Genel Kurulu sırasında 6 Ekim günü Strazburg'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı görüşmede,Devlet Başkanı Abbas'ın sözkonusu tutuklu değişiminin gerçekleşebilmesi için sarfedilen çabalardan sözettiğini kaydeden AKPM Başkanı Çavuşoğlu, bu sürecin başarıyla sonuçlanmasının, AKPM'nin Filistinli ortaklarının AKPM'ye yönelik yükümlülüklerini yerine getirme konusundaki ciddiyetlerini ortaya koyan memnuniyet verici bir gelişme olduğunu söyledi.

AKPM Başkanı Çavuşoğlu, AKPM tarafından Filistin Yasama Konseyi'nin tutuklu üyelerinin de serbest bırakılması çağrısı yapıldığını hatırlatarak, bunların da takas edilenler arasında olmasını umduklarını söyledi.

AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamasında, tutuklu değişiminde aracılık yaparak önemli rol oynayan Mısırlı ve Türk yetkililere takdirlerini de dile getirdi.(14:52)