2023-12-07 - 16:54
TÜRKİYE-KARADAĞ DOSTLUK GRUBU BAŞKANI, YILDIZ, KARADAĞ PARLAMENTOSU GENEL SEKRETERİ KLARİC İLE TBMM’DE BİR ARAYA GELDİ
Türkiye-Karadağ Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, Ak Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Karadağ Parlamentosu Genel Sekreteri Aleksandar Klaric ve beraberindeki heyet ile Mecliste bir araya geldi.

Türkiye-Karadağ Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, Yıldız, görüşmede yaptığı konuşmada iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değindi.

Karadağ ile ilişkilerin sürdürülebilirliğinin önemli olduğunu ifade eden Yıldız, Karadağ heyetinin TBMM’ye yapmış olduğu ziyaretin de ayrıca kıymetli olduğunu söyledi. Yıldız, Türkiye-Karadağ arasında yürütülen ticari ilişkilerin de geliştirilmesi arzusunu dile getirdi.

Karadağ’ında Türkiye gibi stratejik öneme sahip bir coğrafyada yer aldığına işaret eden Yıldız, Karadağ’ın çatışmalarla dolu bir coğrafyada istikrarını sağladığını söyledi.

Türkiye-Karadağ Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Yıldız, Karadağ Meclisi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalanan milletvekillerinin ve Meclis personelinin “Türkçe Öğrenmesi Ve Mevcut Bilgilerini Geliştirmesine İlişkin İş Birliği Protokolü” nü kuvvetli bir adım olarak niteledi, atılan bu adımı desteklediğini de sözlerine ekledi.

Yıldız, konuşmasını 6 Şubat depremlerinde gösterdiği dayanışman ötürü Karadağ’a teşekkür ederek sonlandırdı.

Karadağ Parlamentosu Genel Sekreteri Aleksandar Klaric de milli mücadelenin yönetildiği Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Cumhuriyetin 100. yılını da kutlayan Klaric, Türkiye’nin inovasyon alanında gösterdiği gelişmenin kendilerine cesaret verdiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreter Yardımcısı Naim Çoban da Karadağ Parlamentosu Genel Sekreteri Klaric ve heyeti öğle yemeğinde ağırladı.