2012-07-05 - 14:21
CHP'Lİ ÖĞÜT'ÜN BASIN TOPLANTISI?
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Damal'da bir doğa olayı olarak ortaya çıkan Atatürk siluetinin artık resmi kurumlarca da tescillendiğini belirterek Damal'daki Atatürk siluetinin dünyaya tanıtılması gerektiğini ifade etti.
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Damal'da bir doğa olayı olarak ortaya çıkan Atatürk siluetinin artık resmi kurumlarca da tescillendiğini belirterek Damal'daki Atatürk siluetinin dünyaya tanıtılması gerektiğini ifade etti.

CHP Ardahan Milletvekili Öğüt sözlerinde şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı'na, Ardahan'ın Damal ilçesinde yaz aylarında beliren Atatürk siluetiyle ilgili Damal Siluetini Tanıtma ve Koruma Derneği'nin başına Atatürk ibaresinin konulması talebimiz olmuştu, İçişleri Bakanlığı 27 Haziran'da resmi bir yazıyla izin verdiğini açıkladı.

Verilen bu izinden ötürü İçişleri Bakanı'na teşekkür ediyorum. Derneğin bundan sonraki adı, ''Atatürk'ün Siluetini Tanıtma ve Yaşatma Derneği'' olacaktır.

İçişleri Bakanlığı da üniversitelerden ve ilgili kurumlardan aldığımız belgeler ışığında 'evet uygundur, burada Atatürk çıkıyor' diye resmi olarak tescil etmiştir.

Sonuç itibarı ile Damal Yaylalarında çıkan Atatürk'ün siluetini yasallaştırdık. Bu doğa olayı eşsiz bir mucize. Güneş batarken Atatürk doğuyor. Bu Allah tarafından, liderler arasında sadece Atatürk'e nasip olmuştur.'' dedi

CHP'li Öğüt, bu doğa olayını bütün dünyaya tanıtmak istediklerini, bunun için de bölgede oteller, sosyal tesisler, otoparklardan oluşan projelerin hayata geçmesi gerektiğini belirtti. Bu tür projelerin, sürekli göç veren Damal'a ve Ardahan'a da ekonomik bakımdan katkı sağlayacağını dile getirdi.

CHP'li Öğüt, Damal Yaylaları'nda çıkan Atatürk'ün siluetini basın mensuplarına slayt gösterisinde gösterdi.

CHP'li Öğüt, herkesi 7 Temmuz'da Damal ilçesinde başlayacak festivale davet etti.(14:21)