2022-06-14 - 17:42
TBMM KİT KOMİSYONU
TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonunda, TEDAŞ ve TEİAŞ'ın 2019 ve 2020 yılı hesapları görüşüldü.
TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, burada yaptığı konuşmada, elektrik enerjisinde tedarik sürekliliğinin 7 gün 24 saat izlendiğini aktardı.

Kurum olarak elektrik enerjisine dair çeşitli görevleri olduğunu belirten Yapıcı, "Proje onay ve kabul işlemlerinden de sorumluyuz. Lisanssız üretim tesisi projelerinin onayı 200 günden fazla sürerken 11 güne kadar indirdik. Geçen yıl yatırım projelerinin onayını ise 9,41 günde tamamladık." diye konuştu.

Yapıcı, şirket olarak denetim görevlerini de aksatmadan yerine getirdiklerini kaydetti.

Geliştirilen aydınlatma mobil uygulamasına da değinen Yapıcı, uygulama aracılığıyla vatandaşlara arıza ve kesintileri bildirdiklerini, bu sayede arızaların giderilme hızının arttığını anlattı.

Görüş ve önerilerin sunulmasından sonra TEDAŞ'ın 2019 ve 2020 yılı bilanço ve netice hesapları ibra edildi.

Komisyon, daha sonra Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin hesaplarını görüştü.

Komisyona bilgi veren Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürü Orhan Kaldırım, Türkiye'nin yıl sonu itibarıyla 72 bin 378 kilometrelik iletim hattına sahip olduğunu belirterek, geçen yıl 331 teravatsaat elektrik üretildiğini bildirdi.

Kaldırım, 22 bölge müdürlüğü, bir milli yük tevzi ve 9 bölgesel yük tevzi işletme müdürlüğü ile hizmet sunduklarını anlattı.

Türkiye'nin geçen yıl sonu itibarıyla 72 bin 378 kilometrelik elektrik iletim hattına sahip olduğunu kaydeden Kaldırım, "Geçen yıl Türkiye'de üretilen elektrik 331 teravatsaat olarak kayıtlara geçti." bilgisini paylaştı.

Kaldırım, kurumda 17 binden fazla personel çalıştığını sözlerine ekledi.

Görüş ve önerilerin sunulmasından sonra TEİAŞ'ın 2019 ve 2020 yılı bilanço ve netice hesapları ibra edildi.