2017-11-22 - 16:00
TBMM GENEL KURULU...
TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Genel Kurulda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın bütün maddeleri kabul edildi ancak daha önce alınan karar nedeniyle tasarının tümü oylanmadı.
TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Bosna kasabı" olarak bilenen eski Sırp komutan Ratko Mladic hakkında müebbet hapis cezası verilmesine ilişkin, "Bu, elbette orada yaşanan acıları ortadan kaldırmıyor. Ama küresel ölçekte insani ve vicdani bir damarın varlığına işaret etmesi bakımından da önem taşıyor." dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet gündem dışı söz alarak, "İzmit'teki Posco Assan" fabrikasındaki bazı işçilerin işten çıkarıldığını belirtti. Hürriyet, AK Parti'nin Kocaeli milletvekillerine seslenerek, bu işçilerin hak ve hukuklarını savunmaları gerektiğini söyledi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu da gündem dışı konuşmasında, gilaburu ve kabak çekirdeğinin insan sağlığına yararlarını anlatarak, iki gıdanın da üretiminin artırılması gerektiğini dile getirdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise Alparslan Türkeş'in 100'üncü doğum yıl dönümü dolayısıyla gündem dışı söz aldı.

Türkeş'in 25 Kasım'da dünyaya geldiğini anımsatan Akçay, Türkeş'in ülkü yolunda işkenceye uğradığını, 12 Eylül zindanlarında susturulmak istendiğini vurguladı. Bunlara rağmen Türkeş'in susturulamadığını ve kutlu davasının yok edilemediğine dikkati çeken Akçay, saldırılara rağmen ülkü çınarının büyüdüğünü ifade etti.

Akçay'ın konuşmasını MHP'li milletvekilleri ayakta alkışladı. Konuşmanın ardından Bahçekapılı da Türkeş'e Allah'tan rahmet diledi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndan lider olarak çıkmayı garantileyen Beşiktaş'ı kutladı.

Dünya Diş Hekimleri Günü olduğunu anımsatan Usta, ağız ve diş sağlığı konusunda bir bilinçlendirme faliyeti yapılması gerektiğini söyledi. Gaziler için özel bakım evleri kurulması gerektiğini dile getiren Usta, GATA Rehabilitasyon Merkezinin yönetiminde de sorunlar bulunduğunu, bunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

12 Mayıs'ta kurulan OHAL Komisyonundan toplumun beklentilerinin yüksek olduğunun altını çizen Usta, beklentilerin boşa çıkarılmaması gerektiğini vurguladı.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da 20 Kasım'ın Dünya Çocuk Hakları Günü olduğunu anımsatarak, FETÖ soruşturmaları nedeniyle yurt dışına kaçmaya çalışan 5 kişilik ailenin Ege'de boğulduğunu, ölenler arasında çocukların da bulunduğunu ifade etti. Olayın birinci sorumlusunun hükümet ve yargı olduğunu iddia eden Yıldırım, çocukların sorumluluğunun herkesin üzerinde olduğunu belirterek, "Bu acı bu parlamentonun üzerine bir kara leke olarak düşmüştür." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnak vatandaşlara yönelik tepki çeken sözlerini anımsatarak, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Çerkez Ethem ile ilgili dizi ve tartışma programlarında ehil olmayan kişilerin değerlendirmelerde bulunduğunu anlatan Özkoç, Çerkez Ethem'in hain olup olmadığının tüm boyutlarıyla araştırması gerektiğini ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesinin (ICTY), "Bosna kasabı" olarak bilenen eski Sırp komutan Ratko Mladic hakkında müebbet hapis cezası verdiğini aktardı.

Bostancı, "Bu, elbette orada yaşanan acıları ortadan kaldırmıyor. Ama küresel ölçekte insanı ve vicdani bir damarın varlığına işaret etmesi bakımından da önem taşıyor. Bugün yine küresel ölçekte çeşitli emperyal hayaletlerin, kışkırtmaların, savaş suçlarının ortalıkta dolaştığı bir zamanda Lahey'deki bu yargılamaya ve bu tür etnik soykırım yapan, savaş suçları işleyenlere verilen cezaya dikkati çekmek ayrıca önem taşıyor. " dedi.

Şampiyonlar Ligi'nde grubundan lider olarak çıkan Beşiktaş'ı tebrik eden Naci Bostancı, takıma başarılar diledi.

Bostancı, Alparslan Türkeş'in, milliyetçiliğin entelektüel öncülerinden olduğunu da belirtti.

Yerinden söz alan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin ise hayvan haklarına ilişkin yasal düzenleme yapılması gerektiğini, ancak hükümetten gerekli desteği göremediklerini ifade etti. Engin, tüm milletvekillerini iş birliğine çağırdı.

Bunun üzerine Bahçekapılı, geçen dönem konuya ilişkin bir yasa tarasının komisyondan geçtiğini, ancak yasama yılı bittiği için kadük kaldığını dile getirdi.

Bahçekapılı, bu konuda grup başkanvekilleriyle görüşeceğini ve birkaç milletvekiliyle tasarıyı inceleyebileceklerini belirterek, "Bir hayvansever olarak en kısa zamanda bu yasa tasarısını Meclise getiririz diye düşünüyorum. Beraber çalışma yaparız. Her gruptan belirli sayıda arkadaş olur, var olan teklifleri de inceleriz. Hayvanları en yüksek düzeyde korumaya yönelik bir teklif haline getiririz. Ben bunun takipçisi olacağım, söz veriyorum." değerlendirmesini yaptı.

TBMM Genel Kurulunda CHP, HDP ve MHP'nin araştırma önergelerinin bugün görüşülmesine ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulunda ilk olarak MHP'nin "spor programlarıyla" ilgili verdiği araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi görüşüldü.

Öneri üzerine söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, sporun temel amacının, sağlıklı bir toplum yetiştirebilmek, farklı kültürleri birbiriyle yakınlaştırmak olduğunu söyledi.

Televizyon ve benzeri yazılı, görsel basında aynı anlayışın olması gerektiğini belirten Teşçıer, "Ama maalesef Türkiye'de spora gereken önem verilmemiş, toplum kutuplaştırılmış, politik şiddet tribünlere ve sahalara bir şekliyle sirayet etmiştir." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, AK Parti iktidarıyla "sadece sporda değil, hayatın her alanında şiddetin arttığını, sosyal ve ekonomik sorunlar hayatın her alanında kendini gösterdiğini" öne sürdü.

"Gün geçmiyor ki spor programları adı altında dokunulmazlık zırhına büründürülmüş kanallarda çocuklarımızı, gençlerimizi zehirleyen ırkçı, ayrıştırıcı ve cinsiyetçi söylem içerikli programlar yerini bulmasın." diyen Adıgüzel, "Bizler siyasi parti gözetmeksizin bir arada, yüksek sesle bu ayrıştırıcı söylemlere karşı durmazsak ne yazık ki bu ülkedeki çocuk istismarının da bu ülkede kadına olan şiddetin de önüne geçemeyiz." dedi.

Rasim Ozan Kütahyalı'yı Boşnak kökenli vatandaşları yaralayan sözlerden tanımadıklarını belirten Adıgüzel, "Biz kendisini 'FETÖ savcılarının heykelleri dikilmeli.' dediği günlerden de biliyoruz. Tamamen FETÖ'nün tezgahı olan Balyoz ve Ergenekon davalarını canhıraş savunduğu günlerden biliyoruz. Biz yeni tanımadık ama iktidar yeni tanıyor sanırım, bugün kınıyor çünkü." diye konuştu.

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, iki günden beri bir televizyon programı üzerinde gerçekten çok ciddi bir eleştiri olduğunu ifade ederek, "Bu eleştirilerin hepsi de haklı, bunu da kabul etmek lazım ama bunu AK Parti'ye tahmil etmek şiddeti eleştirenler açısından da çok doğru bir kabul değil." dedi.

HDP'nin "Yargı kararları", MHP'nin "spor programlarıyla" CHP'nin de "yolsuzluklarla" ilgili araştırma önergelerinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

Öte yandan partiler tarafından bildirilen yeni Başkanlık Divanı üyeleri, Genel Kurulda oylanarak kabul edildi. Yeni üyeler 25 Kasım itibarıyla görevine başlayacak.

Grup önerilerinin ardından, kamuoyunda "torba kanun" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Malatya'da Cemal Gürsel Mahallesi'ndeki 13 evin kapısına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atılmasına ilişkin, "İçişleri Bakanımız bu durumun provokasyon olduğunu, tüm emniyet güçleriyle konunun araştırıldığını iletti. Tüm emniyet güçleri, kimin provokasyon amacında olduğunu araştırıyor." dedi.

Genel Kurulda "torba tasarı" olarak bilinen, Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

Görüşmelerde söz alan CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Malatya'da Cemal Gürsel Mahallesi'ndeki 13 evin kapısının kırmızı boyayla işaretlendiğine yönelik haberlerin basında yer aldığını belirterek, "Alevilere inançları ve yaşam felsefeleri nedeniyle cephe alan bir anlayış tarafından bu işaretlemelerin yapılmış olması endişesini vatandaş orada yaşamaktadır." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Bahçekapılı da Alevilerin ülkenin asli unsuru olduğunu, böyle bir şey varsa bunun tehlike yaratacağını vurgulayarak, konuyu takip edeceğini bildirdi.

Bahçekapılı, Genel Kurula ara verdiği sürede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü aktararak, şunları söyledi:

"İşaretlenme olayı sabaha karşı saat 02.00-03.00 civarında olmuş, ancak bu bilinmeden, bu sabah Malatya Valisi bütün Alevi dernekleri ve Alevi dedeleriyle birlikte bir kahvaltıda beraberlermiş. Kimsenin haberi yokmuş. Bu toplantıdan sonra bu durum öğrenilmiş. Hem Cumhuriyet Halk Partisi'nin İl Başkanı'na Sayın Veli Ağbaba telefon etmiş, ilgilenmiş hem de Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı bu konunun üzerinde. İçişleri Bakanımız bu konunun bir provokasyon olduğunu ve bütün emniyet güçleriyle bu konunun araştırıldığını bana iletti. Şu anda tüm emniyet güçleri, kimin provokasyon amacında olduğunu araştırıyor."

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 84 ila 104'üncü maddelerini kapsayan 4'üncü bölümü kabul edildi.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nun arazi toplulaştırılması ve dağıtımına ilişkin maddesindeki düzenlemeye göre, ortak kullanım alanları olarak planlanan alanlarda toplulaştırma çalışmaları süresince tarımsal faliyette bulunmak, özel arazi toplulaştırmasını yapan ilgili kuruluşun iznine tabi olacak.

Arazi toplulaştırması yapılan veya yaptırılan sahalardaki kanal, yol ve benzeri kamunun ortak kullanacağı alanlardaki taşınmazların mütemmim cüzlerinin karşılığı ile taşınmaz sahiplerine yeni parseller teslim edilene kadar doğabilecek gelir kayıpları, uygulayıcı kuruluş tarafından karşılanacak.

Belediye ve bağlı idareler, mabetlerin yanı sıra eğitim kurumlarına, yurtlara, okul pansiyonlarına ve hastanelere de indirimli bedelle ya da ücretsiz olarak içme ve kullanma suyu verebilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarına uygulanan su ve atık su tarife ücreti, tüketim miktarına bakılmaksızın sabit tarife ücreti olarak belirlenecek ve konutlar için belirlenen en düşük su ve atık su tarife ücretinin yüzde 50 fazlasını geçemeyecek.

Belediyeler temiz şebeke suyu hizmeti vermediği yerleşim yerlerindeki kamu kurumlarından ücret talep edemeyecek. Kamuya ait eğitim kurumları, yurtlar, okul pansiyonları ve hastanelerden abonelik, açma kapama, bağlantı, teminat, güvence bedeli, katılma payı ve benzeri ad altında herhangi bir ücret talep edilemeyecek.

Amme alacaklarının korunması amacıyla reddiyatın Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince yapılacağı hallerde, alacaklı amme idaresine olan muaccel borçlardan sonra, ilgili kanun hükümlerine göre takip edilen prim ve diğer alacakları ödenecek.

Reddiyatın Sosyal Güvenlik Kurumunca yapılması durumunda ise SGK'nın muaccel alacaklarının mahsubundan sonra Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince takip edilen amme alacakları ödenecek.

Kooperatiflerin ortakları dışındaki kişilerle yaptıkları işlemler ile kooperatif ana sözleşmesinde yer almayan konularda ortakları ile yaptıkları işlemler "ortak dışı" işlemler olacak.

Kooperatiflerin faaliyetin icrasına tahsis ettikleri ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan demirbaş, makine, teçhizat, taşıt ve benzeri amortismana tabi iktisadi kıymetleri elden çıkarmaları ile yapı kooperatiflerinin kendilerine ait arsalarını kat karşılığı vererek her bir hisse için bir iş yeri veya konut elde etmeleri ortak dışı işlem sayılmayacak. Kooperatiflerin ortak dışı işlemleri nedeniyle kooperatif tüzel kişiliğine bağlı ayrı bir iktisadi işletme oluşmuş kabul edilecek.

Kooperatiflerin, iktisadi işletmelerinden ve tam mükellefiyete tabi başka bir kurumun sermayesine katılımlarından kazanç elde etmelerinin ve bu kazançların daha sonra ortaklara dağıtılmasının muafiyete etkisi olmayacak. Ortak dışı işlemlerden elde edilen kazançların vergilendirilmesine ilişkin usul ve esasları, Maliye Bakanlığı belirleyecek.

Kurumların, en az 2 yıl süreyle aktiflerinde yer alan iştirak hisseleri ile aynı süreyle sahip oldukları kurucu senetleri, intifa senetleri ve rüçhan haklarının satışından doğan kazançların yüzde 75'lik kısmı ile aynı süreyle aktiflerinde yer alan taşınmazların satışından doğan kazançların yüzde 50'lik kısmı Kurumlar Vergisi'nden müstesna olacak.

Kurumlar Vergisi kapsamında yer alan, bankalara borçlu olanların ve bunların kefillerinin, bu borçlara karşılık olarak taşınmaz ve iştirak hisselerinin bankalara devrinden doğan kazançları ve bankaların bu şekilde elde ettikleri kıymetlerin satışından doğan kazançlarına tanınan kurumlar vergisi istisnası, banka dışı finansal kurumlar olan finansal kiralama ve finansman şirketlerini de kapsayacak.

Kiracının temerrüdü nedeniyle kanuni takipteki finansal kiralama alacakları karşılığında tarafların karşılıklı mutabakatıyla kiralayanın her türlü tasarruf hakkını devir aldığı finansal kiralama konusu taşınmazlar da bu kapsama alınacak.

İmalat sanayisine yönelik yatırım teşvik belgesi kapsamındaki yatırım harcamaları için Kurumlar Vergisi'nde uygulanan indirimler 2018'de de devam edecek.

Kurum kazancı üzerinden yüzde 20 oranında alınan Kurumlar Vergisi, kurumların 2018, 2019 ve 2020 yılı vergilendirme dönemlerinde yüzde 22 olarak uygulanacak. Bakanlar Kurulu, yüzde 22 oranını yüzde 20 oranına kadar indirmeye yetkili olacak.

MASAK Başkanlığı nezdinde yürütülen faaliyetlerin nitelik ve nicelik olarak artmasının getirdiği nitelikli ve deneyimli uzman personel ihtiyacının karşılanması için kamu idarelerinin merkez teşkilatlarında görev yapan denetim elemanları ve uzman kadrolarında görev yapanlardan, gerçekleştirilecek sınavda başarılı olanlar naklen "maliye uzmanı" olarak atanabilecek.

Maliye uzmanı olarak atanacakların sayısı ise 250'yi geçmeyecek.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumundan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlar ile ticari amaçla, makaron veya yaprak sigara kağıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurulmuş olarak satanlara, satışa arz edenlere, bulunduran ve nakledenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıflara ait taşınmazların kira süresi azami 3 yıl olacak. Ancak bu süre, Vakıflar Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Başbakan Yardımcısının onayı ile 10 yıla kadar artırılabilecek. Ayrıca onarım veya inşa karşılığı kiralamalarda; onarım ve inşa bedeli göz önüne alınarak kira süresi genel müdürün onayı ile 20 yıla, Meclis kararı ile 49 yıla kadar tespit edilebilecek.

Vakfiyelerde yer alan hayır şartlarını gerçekleştirmek üzere amacı veya faaliyet konuları arasında eğitim, sağlık, kültür veya sosyal yardım bulunan yurt dışında kurulu tüzel kişilere ilgili Başbakan Yardımcısının onayı ile şartlı veya şartsız yardım, Hayır Hizmetleri Daire Başkanlığının görevleri arasına alınacak.

Spor Müsabakalarına Dayalı Sabit İhtimalli ve Müşterek Bahis Oyunlarının Özel Hukuk Tüzel Kişilerine Yaptırılması Hakkında Kanun kapsamında yapılacak ihalenin herhangi bir sebeple gerçekleştirilememesi, sözleşmenin imzalanamaması, yüklenicinin imzalanmış son sözleşmenin bitim tarihi itibarıyla işe başlayamayacağının anlaşılması, yapılan ihaleye ilişkin sözleşmenin feshedilmesi veya iptali hallerinde yapılan iş ve hizmetler, idare tarafından pazarlıkla temin usulüyle süresi 1 yılı geçmeyen sözleşmeyle yaptırılabilecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından elektronik haberleşme hizmetleri için yetkilendirilen işletmecilerden, kurum giderlerinden kaynaklanan masraflara katkı sağlanması amacıyla yıllık alınan idari ücret, 10 bin lira alt sınırından daha az olamayacak. Söz konusu alt sınır, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak ilgili kanun hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacak.

Elektronik Haberleşme Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle, işletmecinin tüketicilerden haksız olarak tahsil ettiği ücretin süre sonunda iadesi sağlanamayan tutarları, evrensel hizmet gelirleri olarak genel bütçeye gelir kaydedilecek; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına aktarımı sağlanacak.

Devlet desteklerinin bildirimi ve denetlenmesine ilişkin yönetmelikler, Bakanlar Kurulunca alınacak karar üzerine yürürlüğe girecek.

İşverenlerce güvenlik raporlarının hazırlanmasıyla ilgili yükümlülüklerin yer aldığı Tehlikeli Maddeleri İçeren Büyük Kaza Risklerinin Kontrolüne İlişkin Direktifiyle ilgili yükümlülükleri olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ilaveten bu konuyla ilgili hazırlanacak yönetmelikte yer alacak.

İşletmelere güvenlik raporlarını hazırlamaları için 31 Aralık 2018 tarihine kadar süre verilecek.

Tasarıya, siyasi partilerin ortak önergesiyle 2 madde ihdas edildi.

Bu maddelere göre, Çek Kanunu'nun geçici 3'üncü maddesindeki "üzerinde yazılı düzenleme tarihinden önce çekin ödenmek için muhatap bankaya ibrazı geçersizdir." düzenlemesinin yürürlük süresi, 31 Aralık 2017'den 31 Aralık 2020 tarihine uzatıldı.

Ayrıca, Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun'a eklenen geçici maddeyle, İstanbul'un Şile ilçesine bağlı Darlık ve Esenceli mahallelerinin iskan probleminin çözümüne dönük düzenleme yapıldı.

Düzenlemeyle, baraj yapımı nedeniyle bulundukları yerden kaldırılan ve belirli bir yere yerleştirilmeyen Darlık ve Esenceli mahallesi halkının, tespit edilecek yeni yerleşim yerine nakli sağlanacak.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Ümit ediyorum ki önümüzdeki yıllarda da bütün gayretimizle bu norm açığını kapatacağız. Yıllar itibarıyla öğretmen açığında hızlı bir azalma var ama ilave olarak kalan kısımla ilgili de çalışmalar yapacağız." dedi.

Ağbal, TBMM Genel Kurulunda görüşülen Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı'nın 5. bölümü üzerinde soruları yanıtladı.

Öğretmen alımları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ile gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Ağbal, diğer bütün bakanlıklardan gelen talepleri birlikte değerlendirdiklerini aktardı.

Kamu kurumlarının artan ihtiyaçlarına paralel olarak personel talepleri bulunduğuna değinen Bakan Ağbal, bütçenin imkanlarını dikkate almak durumunda olduklarını, personel harcamalarının yıllar itibarıyla bakıldığında bütçenin içerisinde artan bir oranda yer kapladığını ifade etti.

AK Parti hükümetleri döneminde kamuya son 15 yılda 500 binin üzerinde öğretmen alındığını anlatan Ağbal, 20 bin öğretmen alımıyla ilgili, 2018 yılı bütçe kanunu yasalaştıktan sonra gerekli resmi yazışmaların yapılacağını ve bu talebin karşılanacağını kaydetti.

Ağbal, "Ümit ediyorum ki önümüzdeki yıllarda da bütün gayretimizle bu norm açığını kapatacağız. Aslında yıllar itibarıyla öğretmen açığında hızlı bir azalma var ama ilave olarak kalan kısımla ilgili de çalışmalar yapacağız." diye konuştu.

Suriyeli sığınmacılara harcanan parayla ilgili bir soru üzerine Ağbal, Türkiye'nin, devletiyle, milletiyle dünyaya insanlık dersi verdiğini bildirdi.

Herkes sınırlarını kapatırken, Avrupa'da Suriyeliler horlanıp, dışlanırken, Türkiye'nin ilk andan itibaren bu Suriyeli kardeşlerine kapılarına açtığını vurgulayan Bakan Ağbal, "Dünya tarihine emsal oluşturacak bir örnek uygulama yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Hepimizin millet olarak iftihar edeceği, tarihe çok örnek ve istisnai bir uygulama olarak geçecek bir hadisede sanki rakamlar üzerinden bir evham üretmeye çalışıyoruz, bu beni üzer." değerlendirmesini yaptı.

****HABERİN DEVAMINI "İLGİLİ DOKÜMANLAR" BÖLÜMÜNDE BULABİLİRSİNİZ.****