AK Partili Erdem, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dünyanın büyük bir drama sessiz kalmasını eleştirdi.
"Birçok dünya devletinin ikazlarına aldırış etmeden soykırımı sürdüren İsrail'e karşı tek çıkar yolun güç kullanmak olduğunu" savunan Erdem, İsrail şu ana kadar yaptığı vahşetin karşılığı olarak askeri güç kullanmayı fazlasıyla hak ettiğini söyledi.
Bu seçeneği, dünya devletlerinin son hamle olarak kullanması gereken bir argüman olarak nitelendiren Erdem, "Milyonlarca insan mağdur olmuş ve orada vahşice katledilirken, dünya milletleri olarak, insanlık olarak buna sessiz kalmamamız gerektiğine inanıyorum." dedi.
Erdem, tüm dünya devletlerinin yanı sıra bölgesel olarak İslam devletlerinin bu işin öncülüğünü yapmak zorunda olduğunu sözlerine ekledi.
