2011-09-20 - 11:30
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ AKİF HAMZAÇEBİ'NİN BASIN TOPLANTISI?
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, gündeme ilişkin konularla ilgili parlamentoda basın toplantısı düzenledi.
Akif Hamzaçebi, Başbakanın üslubunu eleştirdiği konuşmasında: " Başbakan sayesinde çirkin bir üslup siyasete girmiştir. Bizim onun üslubuyla yarışmak ya da cevap vermek gibi bir niyetimiz yoktur. Siyasette bu kelimeleri ilk kez kullanmanın bir şerefi varsa, biz bu onuru Başbakana bırakıyoruz. Bu üslup hükümete ve Başbakana hayırlı olsun" dedi.

Basın toplantısında, PKK ile hükümetin görüştüğü iddiasını bir kez daha yineleyen Akif Hamzaçebi, "Bu görüşmenin basına sızacağını tahmin edemeyen Başbakan, 'PKK ile hükümet değil, devlet görüşür' demiştir. Biraz hukuk ve yönetim bilgisine sahip hiç kimse bu şekilde konuşmaz. Hükümet, devletten bağımsız değildir. Tavsiyem Başbakanın yanındaki hukukçuların bilgisine başvurmasıdır" şeklinde konuştu.

Akif Hamzaçebi, bir gazetecinin sorusu üzerine; yeni anayasa çalışmalarının, anayasa hukukçularının da görüşü alınarak yapılmasının olumlu olduğunu ve bu süreci desteklediklerini ifade etti. Hamzaçebi, ''Sayın Meclis Başkanı'nın şimdi yapması gereken, bu toplantıda akademisyenler ile paylaştığı konuları, siyasi partiler ile paylaşmasıdır'' dedi.(11:30)