2011-11-18 - 09:40
FRANSA DIŞİŞLERİ BAKANI JUPPE'NİN , DIŞİŞLERİ KOMİSYONU BAŞKANI VOLKAN BOZKIR'I ZİYARETİ?
Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır'ı ziyaret etti.
Dışişleri Bakanı Juppe ve beraberindeki heyeti, Komisyon Başkanı Bozkır karşıladı. Bozkır, Fransa Dışişleri Bakanı Juppe'yi ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Fransa'nın Türkiye açısından siyasi, ekonomik ve diğer alanlarda çok önemli bir ülke olduğuna işaret etti.

Juppe'yi bölgede ve dünyada önemli değişimler yaşanırken ağırladıklarını vurgulayan Bozkır, görüşmelerinde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuları da ele alacaklarını kaydetti.

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe; bakanların resmi ziyaretleri sırasında birbirleriyle zaten görüştüklerini, ancak milletvekilleriyle temasların da önemli olduğuna işaret ederek, Türkiye'ye gelmekten ve TBMM'yi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'yi yaklaşık 40 yıldır tanıdığını ve her geldiğinde büyük gelişmelere şahit olduğunu ifade eden Juppe, "Her ne kadar görüş ayrılıkları olsa da böylesi ziyaretler, Türk-Fransız ortaklığını güçlendirmeyi amaçlıyor" diye konuştu.

Juppe, Türkiye'deki temaslarında her konuyu görüşmeye hazır olduklarını söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, TBMM Dışişleri Komisyonu'nu ziyaretinde, Suriye konusunu ele aldıklarını belirterek, "Şam rejiminin taahhüt ettiği reformları yapmak istemediğini, şimdi artık çok geç olduğunu" söyledi.

Juppe, yaklaşık 1 saat süren toplantının çıkışında yaptığı açıklamada, Suriye yönetiminin üstlendiği reformları hayata geçirmek istemediğini belirterek, "Şimdi, artık çok geç" dedi.

Alain Juppe, Suriye konusunda Türkiye ve Arap Birliği ile çalıştıklarını, bu çabalar çerçevesinde Suriye'yi kınayan bir karar tasarısını BM Güvenlik Konseyi'nden geçirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Avrupa'nın da bir yandan yaptırımları ağırlaştırdığını kaydetti.

Suriye muhalefetiyle ülkenin geleceğini hazırlamak için birlikte çalışmayı denediklerini söyleyen Juppe, Suriye'ye uçuş yasağı uygulaması gibi bir kararın da BM Güvenlik Konseyi'nde alınması gerektiğinin altını çizdi.

(09:40)