Rızvanoğlu, Kocaeli Kandıra Kültür ve Çevre Derneği üyeleriyle birlikte Meclis'te düzenlediği basın toplantısında projeyi eleştirdi.
Kandıra'nın Akçakese ve Pirceler mahalleleri arasında yer alması planlanan tesisin, ormanın içine, su kaynaklarının başına ve tarım arazilerinin kalbine yapılmak istendiğini ileri süren Rızvanoğlu, tesisin yapılmak istendiği 570 dönümlük alanın 548 dönümünün orman olduğunu söyledi.
Kandıra'da vatandaşların büyük bir bölümünün hayvancılıkla geçindiğine işaret eden Rızvanoğlu, projenin hayata geçmesiyle hayvanların temiz su bulamayacağını, meraların yok olacağını, süt üretiminin azalacağını ve etin kalitesinin düşeceğini savundu.
Bölgedeki vatandaşların bu projeye karşı çıktığını söyleyen Rızvanoğlu, projenin durdurulmasını istedi.
