DEM Parti Van Milletvekili Sinan Çiftyürek Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Çiftyürek, TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonunun hafta sonu birçok ilde saha incelemesinde bulunduğunu belirtti.
Üreticilerin kendilerine bu yılki zirai donun süresi ve oluş saati itibarıyla diğerlerinden farklı olduğunu söylediğini aktaran Çiftyürek, zirai donun nedenlerine yönelik bir çalışma yapılmasını istedi.
Çiftyürek, zirai donun arıcılığı da etkilediğini ve arı popülasyonunda azalmalara neden olduğunu dile getirdi. Bu durumun tozlanmayı da etkileyeceğini vurgulayan Çiftyürek, buna ilişkin önlem alınmasını istedi.
Zirai dondan etkilenen iller için 2025'in kayıp olduğunu, 2026 ve 2027 yıllarına ilişkin de üreticinin kaygısının bulunduğunu söyleyen Çiftyürek, üreticilerin zararların karşılanmasını ve bu durumdan olumsuz yönde etkilenen mevsimlik tarım işçilerine yönelik yardım paketi açıklanmasını istedi.
