2020-10-06 - 15:16
KEFEK BAŞKANI AKSAL, AVUSTRALYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ BROWN İLE GÖRÜŞTÜ
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Fatma Aksal, Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown'ı kabul etti.
KEFEK Başkanı Aksal, Meclis'teki makamında gerçekleşen kabulde, KEFEK Başkanı olarak güzel çalışmalar yapmayı umduklarını söyledi.

Büyükelçi Brown da kadın ve erkek eşitliğinin önemine işaret ederek, bu konuda büyük işler başarılabileceğini ifade etti.

Avustralya'da karar alma mekanizmalarında kadın sayısının artırılmasına yönelik proje yürütüldüğünden bahseden Brown, bu kapsamda görevli bir grubun Türkiye'ye geleceğini belirterek, KEFEK'in çalışmalarını sordu.

KEFEK Başkanı Aksal da kız ve erkek çocukların matematik ve mühendislik gibi alanlara yönlendirilmesine yönelik bir raporun henüz hazırlandığını, kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair alt komisyon çalışmalarının da sürdüğünü aktardı.

Komisyon çalışmaları hakkında bilgi veren Aksal, ayrıca 15 yılda kadınların ekonomik hayatta yer almaları için yapılan yasal düzenlemelerle ilgili bilgi paylaşımında bulun