Görüşmede yaptığı konuşmada heyeti Meclis’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Dostluk Grubu Başkanı Ağralı, Türkiye-İsveç ilişkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya katılım sürecindeki desteğine dikkati çeken Ağralı, iki ülke arasındaki ilişkilerin son dönemde ivme kazanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileri taşınabilmesi için parlamentolar arası iş birliğinin önemli olduğunu belirten Ağralı, Türkiye ve İsveç arasında kurulacak iş birliklerinin birden fazla başlıkla ele alınabileceğini söyledi.
Abdullah Ağralı, Türkiye’nin DEAŞ ve PKK başta olmak üzere terörle en fazla mücadele eden ülkelerden biri olduğunu söyledi.
Ağralı, İsveç’in son dönemde terörle mücadele konusunda attığı adımları memnuniyetle karşılandıklarını da ifade etti.
Konuk heyet başkanı Mattias Karlsson de İsveç’in NATO’ya üyelik sürecinde Türkiye’nin verdiği desteği memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
Karlsson, parlamentolar arası ziyaretlerin iş birliği yapılacak alanların netleştirilmesi için uygun ortamı sağladığını söyledi, iki ülke arasındaki iş birliği ve dayanışmanın artarak devam etmesi gerektiğini ifade etti.
Toplantıya, Türkiye- İsveç Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Üyesi, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Rıdvan Uz ve AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş de katıldı.
Görüşmenin ardından Abdullah Ağralı, konuk heyet onuruna öğle yemeği verdi.
