2011-10-06 - 16:30
FUTBOL KULÜPLER BİRLİĞİ ÜYELERİNİN, BDP GRUP BAŞKANVEKİLİ HASİP KAPLAN'I ZİYARETİ?
BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Futbol Kulüpleri Birliği üyelerinden oluşan heyeti parlamentoda kabul etti.
Toplantıya, Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören'in yanı sıra Fenerbahçe Kulübü 2. Başkanı Nihat Özdemir, Kayserispor Kulübü Başkanı Recep Mamur, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlu ile Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Kamer katıldı.

Sporda Şiddet yasasının Meclisteki tüm grupların uzlaştığı ender yasalardan biri olduğunu ifade eden Hasip Kaplan şunları söyledi: "Spor camiasının sıkıntılarını çok iyi biliyorum. Zira ben de zamanında kulüp başkanlığı yaptım. Sporda şiddet yasa tasarısı Meclis'e geldiğinde büyük bir uzlaşıyla kanunlaşmıştır. Federasyon ve kulüplerin hepsinin mutabakatı olduğu biliniyor. Özellikle ırkçı tezahüratlara karşı etkili düzenlemeler yapılması gerektiği inancındayız. Ortak irade ve çözümle bu yasanın çıkması için üzerimize düşeni yapacağız".

Konuşmasında hükümeti de eleştiren Kaplan, "AK Partinin bu konuda sizlere karşı samimi olmasını istiyoruz. İstedikleri yasayı hiçbir grubun görüşünü almadan, dinlemeden 72 saatte çıkaracak bir çoğunluğa sahipler" dedi.

Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören, tüm grubu bulunan partilerin hazırlanan bu taslağa destek vermeleri ve katılmalarını beklediklerini ifade etti. (16:30)