2006-03-09 - 14:30
Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Egemen Bağış her yıl ABD'de gerçekleştirilen Türk yürüyüşünün her yönüyle Türk insanını ve Türkiye'yi yansıttığını belirterek bu etkinliğin diğer ülkelerde de yapılması gerektiğini söyledi.
Türkiye - ABD Parlamentorlarası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, TBMM'de, Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu heyetiyle yemekte biraraya geldi. Yemek öncesinde kısa bir açıklama yapan Bağış, kendisi ve eşinin uzun yıllar ABD'de yaşadığını belirterek, toplantıyı ''aile buluşması'' olarak tanımladı.
Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun örnek bir kuruluş olduğunu ve bu yıl 50. kuruluş yıldönümünü kutladığını hatırlatan Bağış, kendisinin de federasyonun başkanlığını yaptığını kaydetti. Federasyonunun en genç başkanı olduğunu söyleyen Bağış, kuruluşun çok önemli bir işlev gördüğünü vurguladı.
ABD'de her yıl gerçekleştirilen Türk yürüyüşünün önemine işaret eden Bağış, ''Bu etkinlik, Türkiye'nin yurtdışındaki en önemli etkinliğidir. Her yönüyle Türkiye'yi ve Türk insanını yansıtan bu etkinlik, diğer ülkelerde de yapılmalı. Bu etkinliğe sahip çıkmak lazım'' dedi.
Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı Ata Erim, Bağış'ı Türkiye'ye milletvekili olarak göndermekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, çalışmalarını ilgiyle izlediklerini kaydetti. Erim, Türk yürüyüşünün başka ülkelerdeki Türk toplumlarına örnek olması gerektiğini ifade etti.
