2012-10-31 - 14:48
BAĞIMSIZ ANTALYA MİLLETVEKİLİ YUSUF ZİYA İRBEÇ'İN BASIN TOPLANTISI?
Bağımsız Antalya Milletvekili İrbeç, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında MHP Genel Başkanlığına adaylığı ve iptali süreci hakkında değerlendirmelerde buılundu.
İrbeç, 'Türkiye'de bugün en önemli meselenin hukuk ve adalet' olduğunu ve MHP Genel Başkanlığına adaylığı sürecinde 'tam bir adaletsizlik yaşadığını' belirterek "45 ilde yaptığımız ziyaretler ve birebir görüşmelerde, tabanın iktidar ateşiyle yandığını, mevcut yönetim ve anlayışın ülkücü camianın iktidar beklentilerine derman olamayacağını gördük. Tamamen halisane duygularla hareket ettik ama bir de baktık ki bu yarışın sonucu kurgulanmış. Hatta sonucu belli olan bir yarışın içine girmişiz" şeklinde konuştu.

Antalya Milletvekili İrbeç, "bir milletvekili hukuk kurumları arasında hakkını aramaktan mahrum bırakıldı. Aday olup seçildiğim MHP'den üyeliğimin düştüğü iddia edildi" ifadelerine yer verdi. İrbeç, 'açtığı davanın sonucunda üyeliğinin tescillendiğini, ancak 20 gün sonra AK Parti üyeliği olduğu gerekçesiyle düşürüldüğünü' iddia etti. İrbeç şunları kaydetti:

"Bütün belgeler ortada iken AKP yönetimi bu skandalın düzeltilmesi için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu'na düzeltme başvurusunu zamanında yapmadı. Cumhuriyet Başsavcılığı da bütün belgeleri ortaya koyarak yaptığımız başvuru için düzeltme işlemi bizim görevimiz değildir diyerek topu taca attı.

İrbeç Milliyetçi Hareket Partisi'nin 'kendisinin hukuk savaşında karşı tarafa geçerek Genel Başkanlığa adaylığını engellediğini' sözlerine ekledi. "Bu adaletsiz yarışta hukuk cenderesi ile sıkıştırılarak saf dışı edildim. Ancak bu zalim tutumu sergileyenler tabanın sesini ve tabanın duygularını hiçe saymıştır" diye konuşan İrbeç, "Ben MHP Milletvekiliyim. İsteseler de istemeseler de gerçek bu. Tabandan aldığım güçle bu yola çıktım. MHP tabanı beni bu meclise getirdi. Bizi Milliyetçi Hareket Partisi'nden hukuken atmaları şu ana kadar mümkün olmadı. Ama hukuku yavaşlatma, bu süreçten faydalanma eğiliminde olduklarını gördük. TBMM Başkanı da beni mahkeme kararı sonuçlanmadan bağımsız ilan ederek buna dâhil oldu" ifadelerine yer verdi.

MHP'nin 4 Kasım'da gerçekleştirilecek kurultayında 'değişen hiçbir şeyin olmayacağını' iddia eden İrbeç, MHP'nin yerel seçimlerde 'tarihin en büyük hezimetini alabileceğini' ileri sürdü.

TBMM AB Karma Parlamento Komisyonu üyeliğinden çıkarılmasının 'hatalı olduğu yönündeki 14 Haziran 2012 tarihli mahkeme kararının TBMM'ye yeni geldiğini' belirten İrbeç şunları kaydetti:

"İşte Türkiye'de hukuk böyle işliyor. Bugün benden esirgedikleri, yarın onlara lazım olacak bu hukuku, işbaşına geldiğimde kendilerine fazlasıyla ve misliyle sunacağımdan emin olsunlar." (14:48)

Banu Doğan