| Konu: | İYİ Parti Grubu önerisi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 5 |
| Birleşim: | 99 |
| Tarih: | 07.06.2022 |
CHP GRUBU ADINA ALİ ÖZTUNÇ (Kahramanmaraş) - Sayın Başkanım, teşekkür ederim.
"Mihriban" türküsünün yazarı, Ekinözülü hemşehrim sevgili Abdurrahim Karakoç'un bugün 10'uncu ölüm yıl dönümü; Allah'tan rahmet diliyorum. Yine, bugün, Kahramanmaraşlı hemşehrimiz Cahit Zarifoğlu'nun ölüm yıl dönümü; kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Ve bugün, Türk edebiyat dünyasının önemli isimlerinden birisi, Andırınlı hemşehrim Mevlâna İdris Zengin Hakk'a yürüdü; Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun diliyorum. Yarın İstanbul'da defnedilecek; bir kez daha ailesine, tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerime başsağlığı diliyorum.
Değerli arkadaşlar, her gün zam geliyor; akaryakıta zam, suya zam, tuza zam, şekere zam; her şeye zam, zam, zam... AK PARTİ Hükûmetinin bildiği tek bir şey var son yıllarda, zam yapmak. Zam yapmaktan başka, bildikleri hiçbir şey yok. Çiftçi perişan durumda; tarlayı artık ekemiyor, biçemiyor. Traktöre mazotu nasıl alacak çiftçi, hiç düşündünüz mü? Alma şansı yok; tarlayı ekme, biçme şansı yok.
Bakın, Artvin'den Ankara'ya, Ankara'dan tekrar Artvin'e dönecek olan bir otobüs -yani Artvin'in bir otobüs firmasını düşünün- 440 litre mazot yakmak zorunda. Dün akşam gelen zamla, 440 litre mazota bin lira cebinden gitti. Kimin? Otobüs firmasının. Otobüs sahibi Artvin'den çıkacak Ankara'ya gelecek, Ankara'dan tekrar Artvin'e gidecek, 440 litre mazot yakacak ve bin lira gitti. Maalesef, zamdan başka yaptıkları bir şey yok.
Başka ne yapıyor? Mesela, AK PARTİ'li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öğrenci otobüs biletlerine zam yapmış. Ne menem bir işse İstanbul'daki AK PARTİ'li Belediye Meclisi üyeleri zamma karşı çıkıyor, Kahramanmaraş'takiler zam yapıyor. İkiyüzlülüğün bir başka göstergesidir bu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, suya zam, otobüse zam, her şeye zam... O da Tayyip Erdoğan'a bakıyor, bakıyor ki Tayyip Bey zam yapıyor, "Bari ben de yapayım." diyor.
Başka ne yapıyor? AK PARTİ'li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Dulkadiroğlu Belediyesi vatandaşa söz verdi, "Dar gelirlilere ev yapacağız, dar gelirliye 1.296 konut yapacağız." dediler. Yenikent Kooperatifi 2017 yılında üye kaydına başladı, vatandaştan parayı topladılar, dediler ki: "Evleriniz teslim." Soru önergesi verdim Murat Kurum'a, Murat Kurum bana cevap gönderdi, dedi ki: "2020 Haziranda evler teslim." 2020 Haziran geçti, 2021 Haziran geçti, 2022 Hazirandayız; evler daha teslim değil. Aynı soru önergesine yanıtta demişti ki Murat Kurum: "Vatandaştan başka para alınmayacak, kimse para vermeyecek." Şimdi her üyeden 38 bin lira para istiyorlar.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Tamamlayın sözlerinizi.
ALİ ÖZTUNÇ (Devamla) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Ya, milleti inim inim inlettiniz. "Ev vereceğiz." dediniz, oradan yine para istiyorsunuz. Asgari ücretle çalışıyor karı koca, zor şartlarda geçinirken "Bir evim olsun, başımı sokacağım bir yuvam olsun." diye taksit ödüyor; parayı alıyorsunuz, "Zam yapmayacağız." diyorsunuz, yapıyorsunuz; "Ek aidat istemeyeceğiz." diyorsunuz, istiyorsunuz, bir de evleri vermiyorsunuz. Neymiş efendim? Belediye Başkanı diyor ki: "Benden önceki Belediye Başkanının projesi, beni ilgilendirmez." Kim o? O da AK PARTİ'li Belediye Başkanı. Yani şu anki AK PARTİ'li Büyükşehir Belediye Başkanı kendisinden önceki AK PARTİ'li Belediye Başkanının projesini kabul etmem diyor, binlerce insan perişan. Belediyenin önünde eylem yapılıyor, her gün Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu Belediyesinin önünde eylem var ve bu insanlar, -bende videoları var- kadınlar gelmiş "Yahu, hep AK PARTİ'ye oy verdik, elimiz kırılsaydı." diyorlar ama AK PARTİ perişan etti; Türkiye'yi perişan etti, Kahramanmaraş'ı perişan etti. Ya bu işi çözerler ya da o konut sahiplerinin hepsini otobüslerle Ankara'ya taşıyıp Meclisin önünde eylem yaptıracağım.
Teşekkür ederim.
Saygılar sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar)