GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: İYİ Parti Grubu önerisi münasebetiyle
Yasama Yılı:5
Birleşim:102
Tarih:14.06.2022

HDP GRUBU ADINA EROL KATIRCIOĞLU (İstanbul) - Sayın Başkan, değerli vekiller; hepinizi saygıyla selamlıyorum.

TMSF'yi çok yakında konuşmuştuk aslında. Biliyorsunuz, Hükûmet, TMSF'yi zaman içinde kaldırmak yerine, aksine, güçlendirmeyi tercih etti çünkü gerçekten de bugün itibarıyla TMSF eliyle, 2016'da başlayan bir süreç olarak "Gülen cemaatine ait veya iltisaklı, irtibatlı." -her neyse işte- gibi birtakım laflarla şirketlere el konuldu ve TMSF'ye devredildi, TMSF'de bunları tasfiye edecek idi.

Şimdi, değerli arkadaşlar, şunu söyleyeyim: Türkiye'de devlet, servet yapmanın bir aracıdır, bunu hepimiz biliyoruz sanırım. Hasbelkader, bir zamanlar bu devletin bir tarafında çalışmış bir kişi olarak benim kendi kişisel deneyimim çerçevesinde şunu söyleyebilirim: Kamu mallarının özel sektöre nasıl peşkeş çekildiğine dair sayısız örnek ve bilgi var benim kafamda. Dolayısıyla şimdi "TMSF ne yapıyor?" derseniz, açıkçası bence özel ellere servet aktarıyor. Bunu nasıl yapıyor? Kılıfına uyduruyor tabii ki çünkü bütün mesele, bütün maharet oradadır, kılıfına uydurmaktır, nitekim bunu yapıyor. Benim anladığım kadarıyla, son verdiğimiz yani buradan geçen kanunda ise hem genel sekreter hem bir başkan daha atanıyor ve bu konuda çalışan bürokratlara bir anlamda yasal bir -nasıl diyelim- çerçeve getiriliyor yani yasal olarak da takibi zor bir imkân sağlıyorlar bir bakıma bürokratlara. Dolayısıyla da bence burada bu araştırma önergesinin gerçekten ciddiye alınıp da araştırılması lazım. Ama nerede! Yani burada gerçekten böyle bir şey olur mu? Yani eğer olacağına inanırsak çok iyimser olduğumuzdan dolayı olur. Yoksa, gerçekten de Türkiye'de şu gün itibarıyla kamu elindeki birikmiş olan servetlerin özel kesime aktarıldığını, özel kesimde de iktidarın kendi sermaye gruplarını yarattığını hepimiz biliyoruz; Buna "5'li çete" diyorlar. "5'li çete." dememiz gerekmiyor artık bence çünkü bunlar hem çete olmaktan çıktılar hem de 5 tane değiller, çok sayıdalar, çok farklı şirketlere sahipler ve inanılmaz bir ağ oluşturdular, bugün itibarıyla, birçok şeyi kontrol eder hâle geldiler başta medya olmak üzere ki bu medyanın da önemli bir kısmı, biliyorsunuz, yine Gülen cemaatinden TMSF'ye geçmiş ve TMSF tarafından da özellikle AK PARTİ yandaşlarına satılmış olan şirketlerden oluşuyor.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Evet, tamamlayalım lütfen.

EROL KATIRCIOĞLU (Devamla) - Teşekkür ederim, tamamlıyorum.

Dolayısıyla da değerli arkadaşlar, ben bu önergenin tabii ki desteklenmesi gerektiğine inanıyorum, tabii ki Mecliste gerçekten "Ya şu işi halledelim." diyen, diyecek olan insanlar olduğuna inanıyorum ama o iradenin gerçekten ortaya çıkacağına da inanmıyorum dolayısıyla da hani biraz boş konuşmuş olduk.

Hepinize saygılar sunuyorum. (HDP sıralarından alkışlar)