GENEL KURUL KONUŞMASI
| Konu: | Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 5 |
| Birleşim: | 103 |
| Tarih: | 15.06.2022 |
ALİ ŞEKER (İstanbul) - Daha önceki getirdiğiniz düzenlemede madde 4'le ilgili, uzman hekimlerle ilgili de bir iyileştirme vardı; niye onu çektiniz? Maddenin gerekçesinde "mahsuplaşma yapılmayacaktır" dendiği hâlde, madde 6 ve madde 7'de Adli Tıp ve YÖK'le ilgili "mahsuplaşma yapılacaktır" denmektedir. Bu durumda nasıl bir gelir artışı sağlanabilecektir?
Siz o gün maddeyi çekerken "Daha iyi bir düzenleme yapacağız." demiştiniz ama bu yaptığınız düzenlemeler neredeyse o yapılan düzenlemelerin üçte 1'ine denk geliyor emeklilikte özellikle. Siz bu hâliyle hekimleri nasıl Türkiye'de tutmayı düşünüyorsunuz?