GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: İYİ Parti Grubu önerisi münasebetiyle
Yasama Yılı:6
Birleşim:20
Tarih:15.11.2022

AK PARTİ GRUBU ADINA ASUMAN ERDOĞAN (Ankara) - Teşekkür ederim Başkan.

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; sizleri saygıyla selamlıyorum.

Sözlerime İstanbul'umuzun İstiklal Caddesi'nde masum vatandaşlarımıza yönelik yapılan hain saldırıyı şiddetle kınayarak başlamak istiyorum. Patlamada şehit olan Arzu Özsoy ve kıymetli evladı Yağmur Uçar'a, Yusuf Meydan ve kıymetli yavrusu Ecrin Meydan'a, Adem Topkara ve kıymetli eşi Mukaddes Elif Topkara'ya Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum; bütün yaralılarımıza Rabb'imden acil şifalar diliyorum.

Acımız çok çok büyük, yüreğimiz en derin yerinden yaralandı ama biliyoruz ki bu kirli oyunlar ve rezil hesaplar bu milleti asla yolundan ve hedeflerinden döndüremeyecek. Milletimiz, iki bin yıldır hainlerle, bölücülerle ve onların iş birlikçileriyle mücadele etmektedir ve etmeye devam edecektir. Devletimiz, vatandaşlarımızın güvenliği için gereken bütün önlemleri almaya muktedirdir. Masum vatandaşlarımızın ve körpe yavrularımızın hesabı sorulacak, müstevlilere ve iş birlikçilere gereken cevap verilecektir; bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Değerli hazırun, İYİ Parti Grubunun Demre Belediyesinin ilçemizdeki bazı anaokulu öğrencilerine vermiş olduğu beslenme desteğinin, aslında kahvaltı desteğinin, Kaymakamlık tarafından iptaliyle ilgili vermiş olduğu Meclis araştırması önergesi konusunda söz almış bulunmaktayım. AK PARTİ hükûmetlerimizin iktidara geldiği günden beri ilk ve en önemli önceliği Millî Eğitim Bakanlığımız yani ülkemizin geleceği yavrularımız, çocuklarımız için fedakârca çalışan öğretmenlerimiz ve okullarımız olmuştur. Bunun en önemli göstergesi, bütçeden en büyük payın Millî Eğitim Bakanlığımıza ayrılmasıdır. Bu düşüncedeki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki bir kadronun, hele de çocuklarımızın beslenmesine yönelik iyi niyetli bir projeyi engellemesi düşünülemez bile. Yine, önergede bahsi geçen, hayatın idamesi için gereken temel ihtiyaç maddeleri noktasında zorlanan vatandaşlarımıza ise kapsamlı yardımlar devletimiz tarafından hız kesmeden devam etmektedir. Burada diğer bir önemli nokta ise bu yardımların değişen piyasa koşullarına göre vatandaşlarımız lehine sürekli güncellendiğidir. Devletimiz, Cumhurbaşkanımız kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor. Ayrıca, gelir seviyesi belirli bir rakamın altında kalan vatandaşlarımıza içinden geçtiğimiz şu sancılı dönemde de koruyucu, önleyici tarzda destek olacak yeni programlar geliştiriyoruz. Önergenin esas konusu olan projenin iptali noktasında ise takdir edersiniz ki özellikle okullarımız üzerinde yavrularımıza verilecek gıda ürünleri ve benzeri şeyler noktasında devletimizin çok yüksek bir hassasiyeti vardır. Daha önce zehirlenme ve benzeri olaylar nedeniyle şu anda bu alanla ilgili mevzuat çok sıkı bir takip sistemi getirmektedir. O nedenle, bir kurumdan da gelse arada ilgili resmî protokoller ve gerekli kontroller olmadan, hele de bir gıda ürününün herhangi bir okulda çocuklarımıza dağıtılması mümkün değildir. İlgili Belediyemiz, Demre Kaymakamlığı ve Demre İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüyle ilgili protokolleri yenilemediği için bu projenin devam etmesi mümkün olmamıştır.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurun.

ASUMAN ERDOĞAN (Devamla) - Burada önemli olan nokta; Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından görüşülmekte olan bu hususun maalesef Gazi Mecliste Genel Kurula taşınması ve -üzülerek söylüyorum- siyasi malzeme hâline getirilmesidir. Ülkemizde bütün ana sınıfı öğrencilerimize zaten kahvaltı verilmekte, ihtiyaç sahibi çocuklarımıza Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın Aile Destek Programı kapsamında beslenme yardımı verilmektedir; ilçemizde ihtiyaç sahibi 79 ana sınıfı öğrencimize de beslenme yardımı yapılmaktadır. Türkiye genelinde yeni projeyle 60 bin öğrencimize bir öğünlük beslenme yardımı yapılıyor, 1,5 milyon taşımalı öğrencimize de her gün bir öğün yemek zaten verilmektedir; ayrıca, ekonomik durumu iyi olmayan çocuklarımıza da gerekli destekler verilmektedir. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Sabri Ülker Vakfı, Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ ve Millî Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Birleşmiş Milletlerle yaptığı protokoller neticesinde beslenme desteğine zaten hızla devam etmektedir.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

ASUMAN ERDOĞAN (Devamla) - Üstelik, bir meslek lisemize büyükşehir belediyemiz AK PARTİ'deyken yapılan yardımın CHP'li büyükşehir belediyesi tarafından kesildiğine bizzat şahit oldum. İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün bu yardımı devam ettirmesine kendim şahit oldum ve samimi desteğini de gördüm. Burada bunu da belirtmeden edemeyeceğim.

Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)