GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin 3'üncü Tur Görüşmeleri münasebetiyle
Yasama Yılı:6
Birleşim:32
Tarih:08.12.2022

OKAN GAYTANCIOĞLU (Edirne) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

EYT'li vatandaşlarımız yıllarca mağdur edildi. Seçim korkusuyla bir düzenleme yapacağınızı açıkladınız; başka başka sesler çıkararak insanların kafasını karıştırmayın. Vatandaşlarımıza işe başladıkları tarihte hangi şartlar geçerliyse o şartlarda emeklilik hakkı verin, bu işi daha fazla uzatmayın. Eksik ve yanlış yaptığınız her işi iktidarımızda en geç altı ay sonra düzelteceğiz.

Diğer yandan, özellikle pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği uygulaması yapıldı, kısa çalışma ödeneğinden yararlanan vatandaşlarımızın primleri eksik yatırıldı. Bu vatandaşlarımızdan prim gün sayısını tamamlayamayanlar var. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanmış vatandaşlarımızın eksik primlerini tamamlama için bir çalışma yapacak mısınız? İntibak yasasıyla ilgili bir çalışmanız var mı?

Diğer yandan, tarihî eser zengini olan Edirne'mizdeki eserlerin korunması ve restorasyonlarının yapılması için gerekli kaynakları ayıracak mısınız?