GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Aydın'ın sorunlarına ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:6
Birleşim:45
Tarih:04.01.2023

SÜLEYMAN BÜLBÜL (Aydın) - Aydın'ın Karacasu ilçesinde 1.500 tütün üreticisi yılda yaklaşık 2 milyon kilo tütün üretiyor. Geçen yıl 125 TL olan gübre fiyatı bugün 750 lira. Mazot, zirai ilaç gibi girdiler yüzde 300 zamlandı. Geçen yıl 55 lira olan tütün fiyatı en az 100 lira olmalı.

Aydın'ın Çine ilçesinde bulunan bir vatandaşımız üç gündür kuduz aşısı bulamadı, araya iktidar partisi vekili girerek başka ilden aşı getirildi. Başka illerde olduğu gibi Aydın'da da kuduz aşısı bulunamıyor. Her vatandaşımız kuduz aşısı bulmak için milletvekiline mi ulaşacak? Efeler, Nazilli, Kuşadası, Söke ve Didim'de uzman doktor eksikliği hâlen devam etmektedir. Karacasu ilçemizin ambulans sorunu hâlen çözülmemiştir.

Söke ilçemizde Berberler Odası Başkanı, aldıkları malzemelerin 2-3 katına çıktığını, elektrik, doğal gaz, kira faturalarını ödeyemediklerini belirterek "Mecburen zam yapma kararı aldık." diyor. Aydın'da esnaf "Siftah yapamıyoruz." diyor. AKP iktidarı demek "yasak, yoksulluk, zam" demek. (CHP sıralarından alkışlar)