GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 14 MART TIP BAYRAMI?NI VE TÜM HALKLARIN NEVROZ BAYRAMI?NI KUTLADIĞINA, ON SEKİZ YIL ÖNCE GAZİ MAHALLESİ?NDE, DOKUZ YIL ÖNCE KAMIŞLI?DA VE YİRMİ BEŞ YIL ÖNCE HALEPÇE?DE YAŞANAN KATLİAMLARI LANETLEDİĞİNE İLİŞKİN
Yasama Yılı:3
Birleşim:77
Tarih:13.03.2013

İDRİS BALUKEN (Bingöl) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Ben de 14 Mart vesilesiyle bütün sağlık emekçilerinin ve hekimlerin Tıp Bayramı'nı kutluyorum. Özellikle, Türkiye'deki zorlu koşullar içerisinde fedakârca yirmi dört saat boyunca çalışan sağlık camiasının değerli mensuplarına Meclis olarak bizler çok önemli yasal bazı düzenlemeler kazandırmalıyız diye düşünüyorum.

Yürürlükte olan Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin sağlık emekçilerinin yaşamış olduğu sorunların ana kaynağı olduğunu düşünüyoruz. Yarın Barış ve Demokrasi Partisi olarak biz bu sağlık politikalarıyla ilgili bir grup önerisi de indireceğiz. Meclisten bu konuda bir duyarlılık beklentimizi tekrar etmek istiyorum.

Diğer taraftan, 21 Mart Nevroz Bayramı biliyorsunuz. Başta Türk ve Kürt halkları olmak üzere Orta Doğu'daki ve Kafkasya'daki bütün halkların Nevroz'unu şimdiden kutluyoruz.Bu Nevroz'un barışa, özgürlüğe, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyoruz.

Dün, 12 Mart itibarıyla on sekiz yıl önce Gazi Mahallesi'nde yaşanan, dokuz yıl önce Kamışlı'da yaşanan ve yirmi beş yıl önce Halepçe'de yaşanan katliamları buradan lanetliyoruz.

Biraz sonra, parti grubumuzun önerisi üzerine, bütün Meclisin özellikle Gazi olaylarından yola çıkarak bu katliamları lanetleyecek şekilde bir araştırma komisyonu kurmasının gerektiğine inanıyoruz.