GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonunun, Kamu İktisadi Teşebbüslerinin 2017-2018 ve 2019-2020 Yılları Denetimine İlişkin Raporlarının Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğünün 2017-2020, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün 2017-2020, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğünün 2019-2020, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin 2019-2020, Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin 2019-2020, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'nin 2019-2020, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş.'nin 2019-2020, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünün 2019-2020,Türk Sudan Uluslararası Tarım ve Hayvancılık A.Ş.'nin 2020, Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.'nin 2019-2020, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünün 2019-2020 Yıllarına Ait Bölümleri ile Raporların Bu Bölümlerine Yapılan İtirazlar ve Komisyonun Görüşü münasebetiyle
Yasama Yılı:6
Birleşim:84
Tarih:04.04.2023

CHP GRUBU ADINA ATİLA SERTEL (İzmir) - Sayın Başkanım, kıymetli arkadaşlarım; KİT Komisyonunun Cumhuriyet Halk Partisi grup sözcüsü olarak, burada bulunan, KİT'te çalışan milletvekili arkadaşlarımla birlikte 27'nci Dönemin beş yılında 289 üst komisyona katılmışız, 203 alt komisyon toplantısı gerçekleştirmişiz. Toplam 492 toplantıda birbirimizle kavga etme, birbirimizle tartışma, birbirimizle zaman zaman takılma, gülüşme, konuşma dışında KİT'lerin denetimini gerçekleştirmeye çalıştık. Yorucu bir maratondu ama KİT Komisyonunun çok önemli bir komisyon ve Türkiye'de millet adına, Meclis adına bize verilen yetki KİT'lerin denetimi içindi, biz de bu denetimi yerine getirmenin gayreti içinde olduk.

Sevgili arkadaşlarım, burada, arkadaşlarım da eleştirilerini ve niçin muhalefet şerhlerini koyduklarını anlatacaklar. Mustafa arkadaşımız başlangıçta Et ve Süt Kurumuyla ilgili, TİGEM'le ilgili ve Sudan'da kiralanan araziyle ilgili konuşmasını yaptı. Biraz sonra Kemal Zeybek, Deniz Yavuzyılmaz, Orhan Sümer arkadaşlarım da burada görüşlerini açıklayacaklar.

Ben TRT'ye ağırlık vermek istiyorum çünkü TRT, Türkiye'nin çok önemli bir kurumu ve milletin, devletin, bayrağın, vatanın TRT'si olma yerine, bir siyasi partinin güdümünde ve gerçekten halktan aldığı paraları har vurup harman savuran, kötü yönetilen bir kurum hâline geldi.

Elektrik payları vardı hatırlarsınız, ısrarla söylemimiz üzerine geçtiğimiz yıl kaldırıldı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu dâhil bütün Cumhuriyet Halk Partililer vatandaşın payını, elektrikten alınan payını söylediler. Bakın, 2017 yılında TRT 690 milyon, 2018'de 689 milyon, 2019 yılında 1 milyar 45 milyon, 2020 yılında 1 milyar 205 milyon, 2021 yılında 1 milyar 335 milyon elektrik payını vatandaşın cebinden aldı. Beş yıllık toplamda 4 milyar 966 milyon yani 5 milyara yakın, eski parayla söyleyeyim 5 katrilyon parayı aldı.

TRT sadece bununla yetinmedi, TRT bandrolden de çok büyük paralar aldı. 2017 yılında 1 milyar 472 milyon -küsuratları var okumuyorum- 2018 yılında 1 milyar 702 milyon, 2019 yılında 1 milyar 757 milyon, 2020 yılında 2 milyar 619 milyon, 2021 yılında 3 milyar 362 milyon olmak kaydıyla, beş yıllık toplamda yaklaşık 11 milyar lira para topladı. Vatandaştan toplanan bu paraların hesabını sormak ve denetlemek bizim asli görevimizdi.

Bazı arkadaşlarımız, buraya çıkanlar söyledi; denetimin tam olarak ve eksiksiz yapıldığını söylediler. Bana göre öyle değil, bize göre öyle değil. Niçin öyle değil? Bakın arkadaşlar, TRT beş yıl içerisinde yaklaşık 6 milyar 539 milyon TL parayı dış yapımlara harcamış. Yani bizim 2021 yılına kadar olan bölümde harcanan para yaklaşık 7 milyar lira. 2017 yılında 882 milyon, 2018 yılında 1 milyar 150 milyon, 2019 yılında 1 milyar 250 milyon, 2020 yılında 1 milyar 372 milyon, 2021 yılında 1 milyar 854 milyon lira parayı harcamışlar.

Sormuşuz, "Arkadaş, sen dizi film çekiyorsun, sen dış yapımlara yönelmişsin, 7 milyara yakın parayı beş yılda harcamışsın; sen bunun hesabını bize vermek zorundasın." demişiz TRT Genel Müdürüne. Tıpkı banka genel müdürlerinin söylediği gibi bize "ticari sır" yanıtını vermişler, demişler ki: "Rekabet ediyoruz biz dizi filmlerde. Eğer biz bunu açıklarsak olmaz. Neden? Çünkü diğer özel televizyonlar bu dizileri satın alır." Sevgili arkadaşlarım, mış gibi yaptık, denetlermiş gibi yaptık. Bütün eller kalktı, AK PARTİ ve MHP elleri kalktı ve bütün kurumları istisnasız akladılar; akladılar ama hesapları kontrol edemeden akladılar. İşte soruyorum, burada da soruyorum, halkımızın huzurunda da soruyorum: 7 milyar lirayı siz beş yıl içerisinde ne yaptınız ey TRT yönetimi? Hangi kuruluşlara dizi filmler çektirdiniz? Hangi kanallarla rekabet ederken hangi kanallardan dizi yapımcılarına yöneldiniz? O dizi yapımcıları kimler? O dizi yapımcılarına ne kadar para verdiniz? Bunu açıklamak zorundasınız. TRT, halkın TRT'si değil arkadaşlar; tamamen Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyonu olmuş, "Tayyip radyo televizyon" hâline gelmiş. Bunu da söylüyorum: Halktan topladıkları vergilerle, halkın tümünden aldıkları vergilerle çok orantısız bir biçimde propaganda aracı hâline getirmişler TRT'yi.

Örneğin, Mart 2019 seçimlerindeki bulguları söylemek istiyorum: Adalet ve Kalkınma Partisinin aleyhinde hiç yayın yapmamış TRT ama propagandasını kırk dokuz saat elli sekiz dakika yapmış, kırk dokuz saat elli sekiz dakika AK PARTİ propagandası yapmış. MHP'nin aleyhinde hiç yayın yapmamış ama ortağına haksızlık yapmış; üç saat otuz iki dakika ayırmış. Cumhuriyet Halk Partisinin lehinde beş saat kırk yedi dakika yayın yapmış ama aleyhinde beş saat elli altı dakika yayın yapmış; beş saat kırk yedi dakika haberlerini vermiş, beş saat elli altı dakika da CHP'nin aleyhinde konuşmuş. İYİ Partinin elli beş dakika otuz iki saniye lehinde konuşmuş, bir saat on iki dakika aleyhinde haberler yapmışlar. Cumhur İttifakı'nın toplamda elli üç saat otuz dakika haberlerini vermişler, hiç aleyhte yayın yok. Millet İttifakı'nın lehinde altı saat elli iki dakika haber verilmiş, aleyhinde yedi saat sekiz dakika haber verilmiş.

Bunlar, sıkıştıkları zaman inanılmaz insanlara sığındılar ve sığınıyorlar. İşte, o yerel seçimler sırasında bu teröristi -"terörist" diyor- Osman Öcalan'ı TRT ekranlarına çıkardılar. Hani, Bülent Turan dedi ya "TRT'ye çıkmadı vallahi." Nereye çıktı? "TRT Kürdîye çıktı." O da TRT, o da TRT ama millet güldü. "Gülmeyin." diye Bülent Turan söyledi ama hakikaten komik bir hikâye. "Abdullah Öcalan, İmralı'da bir mektup yazmış ve mektubunda HDP İstanbul seçimlerinde tarafsız olsun..." diye... Bunu kim söyledi? 22 Haziran 2019 Cumartesi günü TRT'ye çıkarılan Osman Öcalan söyledi. Sıkıştığınız zaman Osman Öcalan'a sarılacaksınız, sıkıştığınız zaman HDP'nin terörist olduğunu söyleyeceksiniz ama aranan bir insanı TRT'ye çıkarıp propaganda yaptıracaksınız.

Şimdilerde ne yapıyorlar arkadaşlar? Hizbullah'ın öğretmeni, TRT programcısı oldu. Abdülkuddüs Yalçın, Hizbullah'ın tahliye edilen sanıkları arasındaydı, Gaffar Okkan'ın katillerine eğitim verdiği için dokuz yıl hapis cezası almıştı; TRT üç yıl önce ramazan sohbeti için onu keşfetti ve Molla Abdülkuddüs adıyla ekranlara çıkardı. Şimdi, ortaklar değiştikçe değişen TRT'nin yayıncılığı var.

Mevlüt Bey, bunu da dikkatle izleyin, nasıl denetleniyor, üç yıldır, bu Hizbullah'ın adamı olarak içeride yatıp çıkmış olan insan TRT'ye nasıl çıkıyor, bence bunun da sorgusunu sormak gerekiyor.

TRT ayrıca o kadar haksızlıklar yaptı ki örneğin eleman alımında en son yaptığı sınav 2015 yılındaydı. 2015 yılında sınav yaptığı o çocukların, bize gelen çocukların, inanın, haykırışları ve isyanları bugün hâlâ kulaklarımda çınlıyor. 2015'ten sonra zaten alımların hepsini sınavsız yaptılar. Bakın, KPSS puanı 90 olan, TRT sınavında yazılı 100 puan alan çocuk elendi; KPSS puanı 57 olan, yazılı sınavda 70 alan genç, TRT'de işe başladı.

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Ağabey, yeteneğini niye söylemiyorsun? Yeteneğini de söyle.

ATİLA SERTEL (Devamla) - Yetenek burada, KPSS'de 57, yazılı da 70; KPSS'de 90, yazılı sınavda 100 alan çocuk yeteneksiz oluyor!

BEDRİ SERTER (İzmir) - Neye göre yetenek, neye göre? Neye göre yetenek? Sana göre mi?

ATİLA SERTEL (Devamla) - Bunlara göre yetenek ne oluyor?

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Yetenek de var yani sen şimdi... Sadece KPSS'den 100 alanın yeteneğine de bakacaklar. Yetenek çabasına, çalışmasına göre oluyor. Olur mu öyle?

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Bak, 14 Mayıstan sonra yetenek ölçelim, isyan edersin, akıllı ol! Biz liyakat getireceğiz.

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Yeteneğine göre bakıyorsun, yeteneğe Özgür Bey. Sen akıllı ol!

ATİLA SERTEL (Devamla) - Yetenek, AK PARTİ'nin milletvekilinin yakını olması, bakanın yakını olması oluyor.

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Liyakat var, yeteneği olması.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - 14 Mayıstan sonra bir yetenek ölçelim, ağzın açık kalır, akıllı ol!

ATİLA SERTEL (Devamla) - Yetenek yok.

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Sadece puan mı liyakat? 100 puan alan şey puan öyle mi? Hayret!

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Akıllı ol! Akıllı ol! Bir sıkımlık canın kalmış, hâlâ daha...

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Neyi hâlâ ya?

ATİLA SERTEL (Devamla) - TRT'de 8.500 kişiyi buldu. Hak yiyorsunuz, hak!

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Orada reis geliyor, Temel Reis gibi geliyor. Tayyip Erdoğan...

ATİLA SERTEL (Devamla) - TRT'de kadrolar 8.500 kişiyi buldu.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Akıllı ol, 14 Mayıstan sonra pişman olursun. Ama biz liyakat getireceğiz.

ATİLA SERTEL (Devamla) - Evet, 8.500 kişiyi buldu TRT'de.

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Akıllı sen ol! Niye pişman olayım ya? Niye pişman olacağım?

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Bir sıkımlık canınız kalmış daha konuşuyorsun.

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Ne demek pişman olacaksın ya! Yirmi yıldır iktidara geleceğim diye uğraşıyorsun, gelememişsin, konuşuyorsun ya! Kendi işinize bakın siz.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Utanmak yok ya! Utan ya!

ATİLA SERTEL (Devamla) - TRT kendi imkânlarıyla yayıncılık yapacaktı.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Çocuk sırf ailesi muhalif diye eleniyor.

ATİLA SERTEL (Devamla) - Sevgili arkadaşlarım...

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - İşinize bakın!

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Çocuğun hakkını yiyorsunuz, utanmadan bir de liyakatten bunu söylüyorsun.

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - İşinize bakın, kimsenin hakkı yenmiyor. Hakkı yenen yok, yeteneğine bakıyoruz.

ATİLA SERTEL (Devamla) - Sevgili Başkanım...

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Geç onu!

ALİ KEVEN (Yozgat) - Yalan söylüyorsun, yalan!

ATİLA SERTEL (Devamla) - Sevgili Başkanım, bunlar yazılı sınavdan 100 puan alan çocuğu yeteneksiz, 57 puan alanı yetenekli yapar bunlar Başkanım.

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Yalanı siz söylüyorsunuz.

ALİ KEVEN (Yozgat) - Yalan söylüyorsunuz!

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - İftira atıyorsunuz, işiniz gücünüz yalan!

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Eğer iftiraysa bak, hak yenmiyorsa Allah benim belamı versin, hak yeniyorsa senin belanı versin! Utanmak olur ya!

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Hak yenmiyor. Her zaman itiraz etme hakkı var.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Utanmak olur ya! Utanmak olur!

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Geç sen, kendi belediyelerinize bakın!

ATİLA SERTEL (Devamla) - Onlar yapar, yaparsa AK PARTİ yapar!

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - 14 Mayıstan sonra -Allah göstermesin- o kriteri bir uygularım, ağzın açık kalır ama yapmayacağız! Yapmayacağız! Yapmayacağız!

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Ne olacak? Ne olacak? Hesap mı soracaksın ya!

ATİLA SERTEL (Devamla) - Sevgili arkadaşlarım...

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - 14 Mayıstan sonra ne olacak? Ne olacak 14 Mayıstan sonra?

ÖZKAN YALIM (Uşak) - Adalet olacak, adalet!

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - 14 Mayıstan sonra senin dediğin gibi yapsak duman olursunuz! Yapmayacağız biz!

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Ne demek o ya! Tehdit mi ediyorsun? Et, görürsün!

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Bir sıkımlık canı kalmış, küstaha bak!

RAMAZAN CAN (Kırıkkale) - Sakin ol ya!

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Geç onu, geç! Geç onu!

ATİLA SERTEL (Devamla) - Başkanım, bu, süremden gidiyor yalnız, durdurur musunuz?

BAŞKAN - Siz devam edin, devam.

ATİLA SERTEL (Devamla) - Süreyi durdurun.

Bugünler geçecek...

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Herkes haddini bilecek! Küstahlık yok!

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Herkes ne haddini bilecek ya! Had mi bildiriyorsun sen!

ATİLA SERTEL (Devamla) - Bakın, bugünler geçecek...

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Sen yapıyorsun! Sen ne biliyorsun da ne bahsediyorsun!

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Ben oradayım, ben de KİT'teyim! Ben de inceleyenlerin arasındayım, neyi biliyorsun ya!

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Nerede oradasın ya! Yazık!

ÖZKAN YALIM (Uşak) - Adalet gelecek, adalet!

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri...

ATİLA SERTEL (Devamla) - Arkadaşlar...

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - AK PARTİ'den referansı olmayanı eliyorsunuz!

RAMAZAN CAN (Kırıkkale) - Özgür Bey... Özgür Bey, hatibin konuşuyor!

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Yapmayacağım bunu! Ben yapmayacağım, bu parti yapmayacak ama ayıbınla otur be!

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Tamam, yapma! Gelince yapmazsın! Gelince yapmazsın!

BAŞKAN - Sayın Özel... Sayın Özel...

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Ayıbınla otur! Olacak şey mi ya! Ayıbınla otur!

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Ne ayıbı ya!

RAMAZAN CAN (Kırıkkale) - Sakin ol! Ya, hatibin konuşuyor!

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri...

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Bir sıkımlık canı kalmış 14 Mayısa kadar...

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Neyin bir sıkımlık canı kalmış ya!

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri...

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - ...hâlâ orada kuyruğu dik tutuyor!

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Dik tutacağım tabii ya!

RAMAZAN CAN (Kırıkkale) - Hatibin konuşuyor!

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Sustur ağabey!

BEDRİ SERTER (İzmir) - Önce onu sustur! Önce o sussun ya!

BAŞKAN - Sayın Özel, kürsüde hatip var.

Buyurunuz Sayın Sertel.

ATİLA SERTEL (Devamla) - Arkadaşlar, bugünler geçecek, bugünlerin...

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Şuraya bak ya, yirmi iki yılın sonunda yirmi iki gün ömrün kalmış, hâlâ küstahlık yapıyorsun!

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Ne yirmi iki günlük ömrü kalmış ya! Kesin sonuç mu aldın sen!

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Küstah!

ATİLA SERTEL (Devamla) - Başkanım, bugünler geçecek...

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Seçim sonucu aldın herhâlde ya, kesin hüküm veriyor!

ATİLA SERTEL (Devamla) - Metin Bey... Metin Gündoğdu, ama bak, yaklaşık iki dakikadır beni konuşturmamak için KİT'te yaptığın aynı provokasyonu burada da yapıyorsun, yakışmıyor, hiç yakışmıyor.

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Hiç alakası yok! Doğruları söylediğiniz zaman hepsine eyvallah, doğru söylemediğiniz zaman itiraz ederiz.

ATİLA SERTEL (Devamla) - Bakın, itiraz edin ama gelin buradan konuşun, hakkınız var kardeşim ya, hakkınız var.

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Tamam, itiraz ederiz. Özgür Bey laf atınca ben de cevap verdim.

METİN NURULLAH SAZAK (Eskişehir) - Devam et kardeşim ya!

ATİLA SERTEL (Devamla) - Hakkınız var kardeşim ya! Bak, iki dakikamı yedin.

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - Devam et sen, devam et, sen konuş. Senin Grup Başkan Vekilin...

ATİLA SERTEL (Devamla) - Olur mu şimdi Başkan?

BAŞKAN - Buyurunuz efendim, devam edin.

ÖZKAN YALIM (Uşak) - Başkan iki dakika verecek.

ATİLA SERTEL (Devamla) - Yani bazı sözlerim, doğru olan sözlerim birilerinin içini acıttığı için yerlerinden bağırıyorlar. Ben bunu KİT'te de yaşıyorum, KİT'te de bizi susturmak için çok uğraştılar ama susturamadılar. Bakın, hak yediniz, hak, hak yediniz, insanların, çocukların haklarını yediniz; çocukları mağdur ettiniz. 100 puan alan çocuk yeteneksiz olabilir mi? 100'de 100 almış, yazılı sınavda yüzde 95 almış, haksız olur mu? (CHP sıralarından alkışlar)

METİN GÜNDOĞDU (Ordu) - FETÖ'cüler de 100'de 100 alıyordu.

ATİLA SERTEL (Devamla) - Siz kekeme kızı spiker yaptınız TRT'de, kekeme, konuşamayan, bırak yeteneği! Ben bunların hepsini biliyorum.

SERVET ÜNSAL (Ankara) - Spiker yaptılar, spiker.

ATİLA SERTEL (Devamla) - Bu, torpil radyo televizyonu oldu, torpil radyo televizyonu. Torpil radyo televizyonu eleman alırken...

Bakın, Tayyip radyo televizyonu, seçimlerde en fazla hakkı... Talan radyo televizyonu, talan oldu, talan, ne yaptılar, biliyor musunuz? Talan ettiler parayı; bu sene dış yapımlara 1 milyar 800 milyonluk para harcadılar. Tırtıklayan radyo televizyon, hem elektrik paylarından hem de diğer paylardan tırtıkladılar.

SERVET ÜNSAL (Ankara) - Hepsi çocukları onlar.

ATİLA SERTEL (Devamla) - Yani biz bunların hepsini söylüyoruz, siz de biliyorsunuz ki bize gelen konular çok farklı.

Şimdi, biraz da PTT'den bahsedeyim çünkü TRT ve PTT çok kötü.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurunuz Sayın Sertel.

ATİLA SERTEL (Devamla) - 2019 yılında 1 milyar 218 milyon, 2020 yılında 740 milyon, 2021'de 387 milyon, 2018 yılında 2 milyar 727 milyon, 2019 yılında 1,5 milyar lira civarında zarar etti PTT ve öz sermayesi üç yılda 85,8 oranında geriledi, 386 milyon liraya geriledi PTT'nin bütçesi.

Bakın, arkadaşlar, PTT Genel Müdürü de burada. Peki, zarar ederken PTT yönetimi ne yapıyor? Ne yapıyor, biliyor musunuz? PTT, devam ediyor, alımlarına devam ediyor, harcamalarına devam ediyor. Geçtiğimiz gün bir soru önergesi daha verdim. PTT'nin, HGS satışlarında bir şirkete imtiyazla kendisi zarar ederken servet aktardığını hepimiz biliyoruz.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Tamamlayınız efendim.

ATİLA SERTEL (Devamla) - Sayıştayın 2021 yılı raporunu incelediğimiz zaman bu ortaya çıkıyor PTTEM'le beraber ama şimdi PTT'ye asıl sorduğumuz soru şu: PTT, HGS işinde zarar ediyor ya, onun dışında PTT 520 milyon liralık giysi siparişi verdi, 520 milyon. Kurumların, KİT'lerin, kamu kurumlarının burada çok büyük usulsüzlükleri olduğuna ilişkin Sayıştay raporları önümüzdeki yıl gelecek, bunun içerisinde var. Ne kadar elemeye kalksalar da Sayıştayın içini ne kadar boşaltmaya kalksalar da önümüzdeki seçimden sonra, Allah'ın izniyle Millet İttifakı iktidarında bunların hepsinin hesabını soracağız. Hangi bürokrat haksızlık hukuksuzluk yaptıysa, hangi bürokratın boğazından haram lokma geçtiyse bunların hesabını mutlaka soracağız!

Teşekkür ederim Başkanım. (CHP sıralarından alkışlar)