GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un sataşma nedeniyle yaptığı konuşması sırasında şahsına sataşması nedeniyle konuşması
Yasama Yılı:1
Birleşim:15
Tarih:13.07.2023

ATAY USLU (Antalya) - Şimdi, Ali Bey, geçen herhâlde CHP Grubu bu konuda bir önerge vermişti, 115 milyar Türk lirasıydı herhâlde taahhüt; bunun bir kısmı toplandı, bir kısmı toplanmamış. Vermeyenler var, o gün de söyledim, taahhüt edip de vermeyenler mutlaka yanlış yapıyor ama yüzde 90 gibi bir kısmı yani farklı bağışları da düşündüğümüzde 110 milyar -aklımda kalan- Türk lirası toplandı ve bunun da şu ana kadar 35 milyar Türk lirası harcandı; hem kira yardımlarında hem konteynerlerde harcanıyor. Burada grup önerisinde onun cevabını biz ayrıntısıyla vermiştik; siz tabii, o zaman Genel Kurulu takip etmediğiniz için belki de fark etmemiş olabilirsiniz.

Şimdi, Gazipaşa'daki olay şöyle, ben biraz önce Vali Bey'den de bilgi aldım: Orada hiç kimsenin zorla çıkarılması söz konusu değil. Orada, bir arkadaşımız -ismini zikretmek istemiyorum- kendileri e-devlet üzerinden depremzede olarak müracaatta bulunuyorlar, ya kira yardımı alıyorlar ya konteyner yardımı alıyorlar. Kendisi bunları kabul etmiyor, diyor ki: "Ben Gazipaşa'da kalmaya devam edeceğim, Gazipaşa'da bir iş buldum, ben bu yurtta kalayım." O yurtların da üniversite öğrencileri için hazırlanması gerekiyor; oradaki şey atma değil. Bir fevrilik sonucunda da yurt görevlileri polis çağırıyorlar. Yoksa, yaka paça atma söz konusu değil ve kendisine de alternatif bir barınma sunuluyor, bunu net olarak ifade edeyim.

Ben Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.