Konu: | EYS kapsamında çalıştırılan antrenörlerin kadro sorununa ve Tahir Elçi'nin ölüm yıl dönümüne ilişkin açıklaması |
Yasama Yılı: | 2 |
Birleşim: | 26 |
Tarih: | 28.11.2023 |
MEHMET TAHTASIZ (Çorum) - Sayın Başkan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ek ders ücreti karşılığında eğitim yönetim sistemi kapsamında çalıştırılan antrenörler kadro bekliyor. Beden eğitimi ve spor yüksekokulu mezunu bu gençlerimiz gençlik ve spor il müdürlükleri tarafından çeşitli okullarda antrenör olarak görevlendiriliyor ancak EYS kapsamındaki bu antrenörler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından âdeta spor olsun diye işe alınıyor, geçici işçi muamelesi görüyor. Ek ders ücreti karşılığında ve asgari ücretin altında yılın on bir ayı çalıştırılan bu antrenörler bir ay ücretsiz izine çıkarılıyor, bir yılı tamamlamadıkları için de kadro ve tazminat hakları doğmuyor.
Bakan Osman Aşkın Bak'a sesleniyorum: Bu ayıbı temizleyin, gençlerimizin hayalleriyle oynamayın, bu sömürü düzenine son verin, gençlerimizin kadro taleplerini yerine getirin.
İnsan hakları savunucusu ve barış elçisi Tahir Elçi'yi rahmetle, minnetle anıyorum.