GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: CHP Grubu adına konuşan hatiplerin 36 sıra sayılı 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 37 sıra sayılı 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin yedinci tur görüşmelerinde yaptıkları konuşmalarındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:39
Tarih:18.12.2023

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Sayın Başkanım, teşekkür ederim.

Tabii, konuşmacıları dinledik, ilk konuşmacıdan sonra da "Haklarımız mahfuzdur." dedik, ona istinaden de birkaç şey söyleyeyim.

Tabii, "Doları şuradan şuraya çıkardınız." denildi...

YÜKSEL MANSUR KILINÇ (İstanbul) - Kaçtan kaça çıkardınız?

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - ...ancak biz gayrisafi millî hasıla olarak 236 milyar dolardan aldık, 1 trilyon doların üstüne çıkardık, trilyon dolar ve 36 milyar dolardan aldık ihracatı, 260 milyar dolarlara çıkardık...

YUNUS EMRE (İstanbul) - 2023 hedeflerini de söylesene, hedefleri. Hedefleri söyle.

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - ...3 bin dolardan aldık kişi başına düşen millî geliri, 12 bin dolarların üzerine çıkardık. İşte, sonuç itibarıyla, bu manada yaptıklarımız da yapacaklarımızın teminatıdır.

"Faiz bütçesi." dendi.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurun Sayın Akbaşoğlu.

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Evet, 2002'de, geldiğimizde topladığımız verginin her 100 lirasının 85 lirası faize gidiyordu; şimdi, elhamdülillah, 85 lirası hizmet ve esere dönüşüyor, Allah'a çok şükür. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Bu manada, tabii, bir de şunu söyleyeceğim: Kişi başına düşen millî gelir 3 bin dolarken 65 milyonduk, şimdi nüfusumuz 85 milyon ve 1 trilyon doların üstüne çıktık.

AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ (Adana) - 85 milyon artı 10 milyon.

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Elhamdülillah... Tabii ki hedeflerimizi tam yakalamadık. Bunu, arkadaşlar, biraz da size rağmen yaptık çünkü can ve mal güvenliği yok, "Türkiye'ye yatırım yapmayın." diyen bir muhalefete rağmen yaptık. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Rica ederim, bunları da hatırlayınız.

Şunu ifade edeceğim: Bir de bu elbise meselesinden örnek verildi. Bu millet 17 defa Sayın Cumhurbaşkanımıza ve AK PARTİ'ye hilat elbisesini, şeref elbisesini, hizmet elbisesini giydirdi elhamdülillah. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU (Çankırı) - Dolayısıyla, söylenecek çok şey var da ben bununla iktifa edeyim Sayın Başkanım.

Sağ olun.