Konu: | 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin 1'inci Tur Görüşmeleri münasebetiyle |
Yasama Yılı: | 2 |
Birleşim: | 42 |
Tarih: | 21.12.2023 |
MEHMET ZEKİ İRMEZ (Şırnak) - Teşekkürler Sayın Başkan.
Sorum Sayın Adalet Bakanına. Bir: 4 Aralık 2023 Bursa Gemlik merkezli gerçekleşen depremde İmralı Ada Cezaevinde herhangi bir hasar oldu mu? Deprem riski nedeniyle İmralı Ada Cezaevinde bulunan Sayın Öcalan, Hamili Yıldırım, Ömer Hayri Konar ve Veysi Aktaş'ın aile ve avukatlarının bilgi talepleri neden karşılanmıyor?
İki: Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevinde yetersiz sıcak su ve ısınma sorunundan kaynaklı birçok mahpus zatürre ve bronşit olmuş durumdadır. Bu durumdan haberiniz var mı? Bu sorunların çözülmesi için bir çalışmanız var mı?
Üç: 65 yaş üstü hasta ve tutuklu mahpus sayısı kaçtır?
Dört: Kronik hastalığı ve hayati tehlikesi bulunan kaç mahpus vardır, yaşadıkları sağlık sorunları ve çözüm önerileriniz nelerdir?
Sorum Sayın Dışişleri Bakanına: Suriye'de TSK'nin kontrolünde olan bölgelere Gazzeli ve Filistinlilerin...
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)