GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan asrın felaketinde gösterilen dayanışmaya ve 19 Mayıs 2011 tarihinde Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:57
Tarih:07.02.2024

ADİL BİÇER (Kütahya) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ilimizde yaşanan yıkım, ülkemizin en büyük felaketlerinden biri olarak tarihimize geçti. Asrın felaketi karşısında tek yürek olan devletimiz ve milletimiz destansı bir dayanışma gösterdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde devletimiz bütün kurum ve kuruluşlarıyla cansiparane bir mücadeleye girişti. Bir yılda yaralara merhem olan, umutları canlı tutan onlarca adım atıldı. Devletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de yaraları sarıyor. Bunun en önemli örneğini, 19 Mayıs 2011 tarihinde, benim de seçim bölgem olan Kütahya'nın Simav ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde yaşadık. 928 kalıcı afet konutu altı ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Sadece konutlar değil, aynı zamanda yeni yaşam alanları da oluşturduk; Simav'ı yeniden inşa ve ihya ettik.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Rabb'im ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın.