Konu: | Artvin il genelinde 6 Şubat 2024 tarihinde yoğun kar yağışı dolayısıyla 119 köy yolunun ulaşıma kapandığına ve Borçka'da etkili olan sel ve heyelanlara ilişkin açıklaması |
Yasama Yılı: | 2 |
Birleşim: | 58 |
Tarih: | 08.02.2024 |
UĞUR BAYRAKTUTAN (Artvin) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
Artvin il genelinde 6 Şubat 2024 tarihinde yoğun kar yağışı dolayısıyla Şavşat'ta 65, Ardanuç'ta 38 ve Yusufeli ilçesinde 16 olmak üzere 119 köy yolu ulaşıma kapanmıştır. 6 Şubat günü Şavşat ilçemizin Karaköy mevkisinde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yolu açma çalışması yürüten il özel idaresinde görevli kepçe operatörü Gökhan Yılmaz maalesef çığ düşmesi sonucu hayatını kaybetmiştir; kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, ailesine başsağlığı diliyorum.
Borçka'da sel ve heyelanlar etkili olmuş, Borçka il merkezinde meydana gelen heyelan ve su baskınları nedeniyle 5 bina, 21 konut tedbir amaçlı boşaltılmıştır. Artvin merkez, Ardanuç, Borçka, Murgul, Şavşat ve Yusufeli ilçelerimizde yoğun yağışlar nedeniyle eğitime ara verilmiştir. Özellikle Şavşat'ta yoğun kar nedeniyle yol açma çalışmaları, Borçka'da sel nedeniyle oluşan hasarların giderilmesi çalışmaları devam etmektedir. Bu vesileyle Artvin'imize geçmiş olsun diyorum, bir daha böyle felaketlerin meydana gelmemesini temenni ediyorum.