Konu: | Muş Milletvekili Sezai Temelli'nin yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
Yasama Yılı: | 2 |
Birleşim: | 93 |
Tarih: | 11.06.2024 |
TURHAN ÇÖMEZ (Balıkesir) - Sayın Temelli, Sayın Akşener'in açılmış bir davası yoktu, devam eden bir soruşturma vardı; lütfen onunla ilgili davayı söz konusu davaya entegre etmeyin.
Öte yandan, on yıldır devam eden söz konusu davanın bir FETÖ'cü tarafından açılmış olmasını eleştirdim. Kendim de şahsi olarak böyle bir süreçten geçtiğim için hukukun ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu vurguladım ancak sizin partinizin, adaylık sürecinde daha hassas olması gerektiği konusunda da şahsi kanaatimi sizlerle paylaştım.
Öte yandan, Türkiye'de, hukukun ayaklar altına alınmasının ve özellikle, hukuka siyasetin ve siyasetin hukuka müdahale etmesinin şiddetle karşısında olduğumu da vurguladım. Bunu da kayıtlara geçirmek için paylaşıyorum.
Teşekkür ederim.