| Konu: | Çiftçilerin emeğinin ve ürettiğinin karşılığını alması için yapılması gerekenlere, esnaf ve sanatkârların prim gün sayısının 7200'e düşürülmesi beklentisine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 98 |
| Tarih: | 03.07.2024 |
İSMAİL AKGÜL (Bolu) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Ülkemizin üreten ve ürettiğinin karşılığını yine bu topraklara yatırım yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan kıymetli çiftçilerimiz bir hasat dönemine daha girmektedir. Çiftçilerimizin emeğinin ve ürettiğinin karşılığını alması için arpa ve buğday taban fiyatlarında arpada 10, buğdayda ise 12 TL olması, tarımda kullanılan mazotta ÖTV ve KDV'nin kaldırılması tarımsal üretimin devamı açısından hayati önem arz etmektedir.
Ayrıca, BAĞ-KUR'lu vatandaşlarımızın prim gün sayısının 7200'e düşürülmesi, esnaf ve sanatkârlarımızın beklentileri arasındadır. Ülkemizin her yöresinde binbir emekle hayat mücadelesi veren, ekmeğinin peşinde olan kıymetli esnaf ve çiftçilerimizi Gazi Meclisimizden saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.
Teşekkür ederim.