GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi münasebetiyle
Yasama Yılı:2
Birleşim:112
Tarih:29.07.2024

ALİ BOZAN (Mersin) - Değerli halkımız, yemin töreni dışında Meclisin en kalabalık günü; peki, ne için? Yaratanın yarattıklarının, yaratılanların katline "Evet." demek için ama biz DEM PARTİ Grubu olarak bugün yaratanın yarattıklarının katline "Evet." demeyeceğiz "hayır" oyu kullanacağız. (DEM PARTİ sıralarından alkışlar)

Değerli halkımız, DEM PARTİ Grubu olarak bizler bir senelik yasama yılı boyunca Meclise onlarca araştırma önergesi ve kanun teklifi verdik. "Emeklilerin, memurların, esnafların, işçilerin yaşam ve ücret koşullarının düzeltilmesi için çalışma yürütelim." dedik "Hayır." dediler. "Engelli yurttaşların yaşadıkları sorunların çözümü ve hayatlarının kolaylaştırılması için çalışma yürütelim." dedik "Hayır." dediler. "Kadına şiddetin önlenmesi için, çocuk işçiliğini bitirmek için çalışma yürütelim." dedik "Hayır." dediler. "Çiftçilerin sorunlarını çözmek için çalışalım." dedik "Hayır." dediler. "Kira zamlarına karşı halkın çektiği çileyi halkın omuzlarından alalım." dedik "Hayır." dediler. "Kayyum hukuksuzluktur ve kayyumların halktan çaldıklarını araştıralım, hesabını birlikte soralım." dedik "Hayır." dediler. "Uyuşturucuya karşı etkin bir mücadele yürütülmesi lazım." dedik "Hayır." dediler. "Depremzedelere kulak verelim. Büyük bir enkaz yaşandı. Onlara çözüm bulmak bu Meclisin asli sorumluluğudur." dedik "Hayır." dediler. "Cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri için çalışma yürütelim." dedik "Hayır." dediler. "Öğrenciler ekonomik kriz yüzünden yurt köşelerinde intihara sürüklendi, öğrencilerimize destek olalım." dedik "Hayır." dediler. Bunların hepsini ve daha fazlasını bu Meclise taşıdık, konuştuk. En çok da barışta, bu ülkenin en fazla ihtiyaç duyduğu çözüm sürecinde ısrar ettik ama bir sene boyunca AKP-MHP iktidarı halka nefes aldıracak bu çalışmalara karşı hep "Hayır." dedi.

Peki, ne yaptılar? Çocuklar cemaat yurtlarında istismara uğrarken, bu korkunçluğun üzerine gitmektense ÇEDES gibi saçma projelerle Millî Eğitim Bakanlığının kapılarını cemaatlere açtılar. Halk yoksulluktan kıvranırken yandaş şirketlere vergi affı getirdiler, tasarruf adı altında yoksul halktan aldıkları vergiyi artırdılar. Her şeye zam gelirken asgari ücretliye aylık 17.000 liraya sene sonuna kadar yaşamaya devam et, dediler. Emekliye aylık 12.500 liraya mahkûm ettiler.

Değerli halkımız, bu iktidar bir trol iktidarı. Oysaki en büyük güç siz değerli halkımızındır. İktidara "Dur!" diyecek güç de sizlersiniz. Diline, kültürüne, halayına kadar zorbaca el uzatılan onurlu Kürt halkı, zulme itiraz et. Düşüncesi ve inancı ötekileştirilen yurttaşlarımız, ötekileştirilmeye itiraz et. Yıllarca çalışıp emekli olan yurttaşımız emeğinin hakkı için itiraz et! Sefalet ücretlerine mahkûm edilen işçi, alın terinin karşılığını almak için itiraz et. Genç kardeşlerim, çalınan geleceğin için itiraz et. Değerli halkımız, doğanın, hayvanların, dilsiz canlıların yaşaması için itiraz et. Değerli halkımız, insanca yaşanabilir bir hayat senin hakkın, hakkın için korkma, itiraz et. Bu Mecliste senin hayrına bir el kalkmadı, bu gidişle de kalkmayacak, hakkı için elini sen kaldır, sen itiraz et.

Tüm halkımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Biz, bu Meclisten itiraz etmeye devam edeceğiz, siz de itiraz edin. Mücadeleye devam, direnmeye devam. (DEM PARTİ sıralarından alkışlar)