| Konu: | 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin 1'inci Tur Görüşmeleri münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 30 |
| Tarih: | 10.12.2024 |
NACİ ŞANLITÜRK (Ordu) - Sayın Bakanım, Türkiye çapında uygulamaya başlanan çocuk adalet merkezleri uygulaması olumlu olmuştur. Ordu ilimize de 2025 yılı programınızda bir çocuk adalet merkezi kazandırılması söz konusu mudur?
Ayrıca, ihtiyacı karşılamayan adliye binamızın olduğu yere bir ek bina yapımı 2025 yılı yatırım programı içerisinde yer alacak mıdır?
Türkiye'de Adalet Bakanlığımızın lojmanının olmadığı belki de son il Ordu kaldı. 2025 yılı içerisinde Ordu'ya bir adliye lojmanı kazandırmayı düşünüyor musunuz?
Efirli Cezaevimizde doluluk oranı çok yüksektir. Açık cezaevinde kalan hükümlülerimizin meslek edinmesi anlamında tarım ve seracılık faaliyetlerinin yapılabilmesi için yere ihtiyaç vardır. Ordu ilinde böyle bir çalışmanız var mıdır?
Teşekkür ederim Sayın Bakanım.