| Konu: | YENİ YOL Grubu önerisi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 76 |
| Tarih: | 11.04.2025 |
DEM PARTİ GRUBU ADINA MEHMET KAMAÇ (Diyarbakır) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; YENİ YOL Grubunun önerisi üzerine söz almış bulunuyor, Genel Kurulu da saygıyla selamlıyorum.
Öyle zannediyorum ki bir buçuk yıldır insanlığın gözü önünde yaşanan soykırıma dair bu çatının altında söylenmemiş söz, gök kubbenin duymadığı cümle kalmadı. Bundan sonra kurulacak her cümle bundan önce kurulmuş cümlelerin bir tekrarı ya da üçüncü baskısı olacak.
Şimdi ben buradan, doğrusu bu Meclise değil, 85 milyona seslenmek istiyorum: Biraz sonra bu Mecliste bir oylama yapılacak. Oylamanın amacı şu olacak: Filistinlilere insani yardım koridorunun açılması için genel görüşme talebi. Bu oylamanın sonucunda göreceğiz İsrail mi kazanacak, Filistinliler mi kazanacak?
Bütün 85 milyonu ekran başına davet ediyor, Genel Kurulu da saygıyla selamlıyorum. (DEM PARTİ, İYİ Parti ve YENİ YOL sıralarından alkışlar)