GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 57'NCİ HÜKÛMET TARAFINDAN KONULMUŞ BİRTAKIM PROJELERİN BUGÜN DE SÜRDÜRÜLMESİNİ OLUMLU GÖRDÜKLERİNE VE PAMUKOVA'DA MEYDANA GELEN TREN KAZASI DAVASININ ZAMANAŞIMINA UĞRAMASINA İLİŞKİN
Yasama Yılı:2
Birleşim:64
Tarih:09.02.2012

OKTAY VURAL (İzmir) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

Tabii demir yollarına önem verilmesine yönelik temel tercihin, 57'nci Hükûmet tarafından konulmuş birtakım projelerin bugün de sürdürülmesini olumlu görüyoruz. Özellikle Marmaray Projesi kredisi bulunmuş, ihalesi, sözleşmesi yapılmış, ihale süreci başlatılmış, tüp geçit, Gebze ve Halkalı'yı kapsayan bu projenin devam ettirilmesini olumlu görüyoruz. Tabii önemli ölçüde gecikme olmasına rağmen 57'nci Hükûmet döneminde başlatılmış bu projenin tamamlanmasının hem İstanbul'a büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz.

Aynı zamanda Ankara-İstanbul hızlı tren projesinin ilk kısmının da 57'nci Hükûmet döneminde, Eskişehir'e kadar olan kısmının da yapılmış olması ve devam ettirilmesini olumlu görüyoruz. Önemli olan bu projelerin hitama erdirilmesidir.

Hızlandırılmış tren kazası idari kararlarla hızlandırılmış bir trenin aslında kazaya uğramasıdır. Bu kazadan sonra da bu proje rafa kaldırılmıştır. Aslında burada aranması gereken zaman aşımı değil, vicdan aşımı konusudur. Bunu paylaşmak istedim.

BAŞKAN- Teşekkür ederim Sayın Vural.