| Konu: | 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2024 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin 4'üncü Tur Görüşmeleri münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 30 |
| Tarih: | 12.12.2025 |
NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU (Bursa) - Gençlik ve Spor Bakanına soruyorum: 2025-2026 eğitim öğretim döneminde KYK'de öğrencilere verilen beslenme yardımı kısmen artırılmış olsa da gençler bunun yetersiz olduğunu söylüyorlar ki günlük 240 lirayla bir öğrenci karnını nasıl doyursun?
Üniversite yurt kapasitesi hâlâ büyük bir sorun. Bakanlık hangi somut adımları atıyor? Binlerce öğrenciyi yetersizlik nedeniyle cemaat evlerine mecbur bıraktığınızı düşünüyor musunuz? Yurt sorununun çözülememesinin sebebi iktidarın cemaatlerle olan ilişkisi midir?
Gençlerin yurt dışına göç etme eğilimi her yıl artıyor. Bakanlığın bütçesine gençlerin ülkede kalmasını sağlayacak hangi programlar eklendi? Bu bütçe beyin göçünü durdurmak için yeterli midir?