GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2024 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin 9'uncu Tur Görüşmeleri münasebetiyle
Yasama Yılı:4
Birleşim:35
Tarih:17.12.2025

YÜKSEL SELÇUK TÜRKOĞLU (Bursa) - Teşekkür ediyorum Başkanım.

Karayolları yol ihalelerini veriyor, sonra saldım çayıra mevlam kayıra. Bakım onarım ve karla mücadelede çalışan taşeron işçiler ağır koşullarda çalışıyor, asgari ücret veriliyor; gece gündüz çalışıyor, fazla mesai verilmiyor; sendikalaşmalarına müsaade edilmiyor, yemek dahi verilmiyor. Böylesine kötü şartlarda çalışmalarına rağmen bir üst işveren olarak Karayolları konuyla ilgilenmiyor. Buradan Çalışma Bakanına bu konuyu iletiyorum.

2019'dan bu tarafa Cumhur İttifakı söz verdiği hâlde kadro çalışması yapmıyor. Yalnızca onlar değil mutfak çalışanları, kiralık araç şoförleri, KİT'lerde çalışanlar; hepsi de bunun içerisinde.

Teşekkür ediyorum.