GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu:
Yasama Yılı:4
Birleşim:46
Tarih:13.01.2026

MÜZEYYEN ŞEVKİN (Adana) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Ülkemizde bulunan yaklaşık 40 bin konut yapı kooperatifi kaderine terk edilmiş durumda. Yirmi beş yıldır tapusunu alamayanlar var. 80-85 yaşında, yürüteçle zor yürüyen insanlar hâlâ tapusunu alamadı.

Bu evlerin bulunduğu arsalar çok değerlendi. Denetim olmayınca ve yargının yavaş işlemesi nedeniyle kötü niyetli kişiler tarafından evler açık arttırmayla yok pahasına satılmaya çalışılmaktadır. Yine, bu yaşlı insanlardan yüksek aidatlar talep edilmektedir.

On yıldır ikamet edilen ve tapusu hâlâ alınmamış bu kooperatiflerde ya açık artırma kaldırılsın ve ortaklık aynen taksimle giderilsin ya da açık artırma sadece kooperatif ortakları arasında yapılsın. Böylece kötü niyet engellenir ve bu yaşlı, sahipsiz insanlarımız korunmuş olur.