GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ İLE TÜRKMENİSTAN HÜKÜMETİ ARASINDA SAĞLIK VE TIP ENDÜSTRİSİ ALANLARINDA İŞBİRLİĞİNE DAİR ANLAŞMANIN ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN TASARISI
Yasama Yılı:2
Birleşim:70
Tarih:23.02.2012

MEHMET ŞANDIR (Mersin) - Teşekkür ederim Sayın Başkanım.

Sayın Bakanım, gerçi sizin konunuz değil ama Sayın Komisyon Başkanımız cevap verebilir. Söz konusu Türkmenistan olunca Türk dünyası ile ilgili bir soru sormak istiyorum.

Biliyorsunuz, Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlığa kavuştuklarının 20'nci yılını kutluyoruz, kutluyorlar ama görülüyor ki Türkiye, Türkiye'yi yöneten iktidar ve Sayın Cumhurbaşkanı bu kutlamalara çok da ilgili değil. Görebildiğimiz ve takip edebildiğimiz kadar, bu kutlamalara Türkiye'den bir bakan, Dışişleri Bakanı, Sayın Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanı gitmedi. Şimdi, önümüzdeki süreçte yeni seçimler yapılıyor ve Cumhurbaşkanı seçimi yapıldı. Türkiye'den Başbakan olarak, Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı olarak Türkmenistan'a bir ziyaret düşünülüyor mu veya bir davet düşünülüyor mu? Tutanaklara geçmesi için söylüyorum. Ümit ederim ki ilgili bakanlık veya zatıalleriniz mümkünse cevap verirler.

Önemsiyorum çünkü gerçekten Türkiye ile Türk dünyası arasındaki soğuma Türkiye'nin gücünü zayıflatacaktır, bölgesel gücünü zayıflatacaktır, küresel gücünü zayıflatacaktır. Bu noktayı dikkate sunmak üzere bu soruyu sordum.

Teşekkür ederim.