GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFLERİ
Yasama Yılı:2
Birleşim:85
Tarih:29.03.2012

OKTAY VURAL (İzmir) - Sayın Başkan, Hatip, biraz önce 9'uncu maddede kabul edilen bir önerge çerçevesinde Milliyetçi Hareket Partisinin de din istismarı yaptığı gibi, haksız, mesnetsiz ifadelerde bulunmuştur. Din, bizi millet yapan değerlerdir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak "din istismarcılığı" adı altında tavrımızın eleştirilmesinin ayrıca ayrı bir istismar konusu olduğunu ifade etmek istiyorum.

Ben inanıyorum ki Cumhuriyet Halk Partisine oy veren insanlar da bu milletin dinini kaynaklarından öğrenme ve anlama ve Atatürk'ün dediği gibi mekteplerde öğrenmeyi, tercihlerini ilk sırasına ortaya koyar diye düşünüyorum.

BİNNAZ TOPRAK (İstanbul) - Konu o değil efendim, mekteplerde zaten öğretiliyor.

OKTAY VURAL (İzmir) - Dolayısıyla, Milliyetçi Hareket Partisi olarak din gibi konular bir istismar alanı değildir, hepimizi beraber, birlikte getiren hususlardır. Ne hazindir ki Sayın Hatip, maalesef, etnik meseleleri istismar etmekle ilgili düşüncelerini ifade ederken bunu istismar ettiğinin farkında olmadığını esefle ifade etmek durumundayım. (MHP sıralarından alkışlar)

BAŞKAN -  Teşekkür ediyorum Sayın Vural, tutanaklara geçmiştir.