| Konu: | YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFLERİ |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 85 |
| Tarih: | 29.03.2012 |
OKTAY VURAL (İzmir) - Sayın Başkanım, bir konuyu Genel Kurulun bilgisine arz etmek istiyorum.
Biraz önce, bu tablet bilgisayarla ilgili, 4734 sayılı Kanun'da, yerli ürünlerin tercih edilemeyeceğine ilişkin bir beyanı Sayın Bakan ifade etmişti.
Bakın, Resmî Gazete 6 Eylül 2011 Salı günü, 28046:
"Genelge: 2011/13
İmza: Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan.
4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki alımlar ile Devlet Malzeme Ofisinden gerçekleştirilecek alımlarda öncelikli olarak Türkiye'de üretilen ürünlerin tercih edilmesini?"
Madem tercih edilebiliyor da bugün burada "Tercih edilemediği için kanunu getiriyoruz." demelerinin ne anlamı var? (MHP sıralarından alkışlar)
İşte, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, genelgesi var. Dolayısıyla bu kanun, başka bir amaç için düzenlenmiş bir kanun olduğunu ortaya koyuyor, yoksa Başbakanın bu görüşü hilafına 4734 sayılı Kanun'da değişiklik yapan bir iradeyi buraya getirmezdiniz.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Bakan buna cevap versin.
BAŞKAN - Teşekkür ediyorum Sayın Vural.