GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 28 ARALIK 2011 TARİHİNDE ŞIRNAK?IN ULUDERE İLÇESİNDE MEYDANA GELEN OLAYIN HÂLÂ NEDEN AYDINLATILMADIĞINA İLİŞKİN
Yasama Yılı:2
Birleşim:55
Tarih:24.01.2012

MEHMET ŞANDIR (Mersin) - Sayın Başkanım, gerçekten bize yakışmaz bir tartışma üslubuyla bir acıyı konuşuyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesinde yaşanan acı hadiseyi biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak hemen ertesinde, 31 Aralıkta Sayın Genel Başkanımız telaffuz etmiş, ifade etmiş ve Hükûmeti özellikle dört konuda açıklama yapmaya, toplumu aydınlatmaya davet etmişti. Ama yaklaşık bir ay oldu hâlâ bir gelişme yok ve netice, Mecliste acıların üzerinden siyaset yapmak, birbirimizi hırpalamak için, maalesef acıları yeniden kanatacak bir üslupla burada konuşuyoruz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu yaşanan acının sebebi, müsebbibi kimse onu kınıyoruz. Orada yaşanan acılar?

Bakınız, Cumhuriyet gazetesinde Işıl Özgentürk'ün birkaç gün önce bir yazısı çıktı. Semire Encü, henüz on altı yaşında evlenmiş, sekiz yıl sonra çocuğa hamile kalmış. Kocası Hüsnü Encü bu saldırıda paramparça olmuş. Bu kadının acısını nasıl izah edeceğiz?

HASİP KAPLAN (Şırnak) - Parayla nasıl?

MEHMET ŞANDIR (Mersin) - Felek Ana'nın, Muhtar Mehmet'in, diğerlerinin, çocukların, on altı-on sekiz yaşındaki o çocukların acısını nasıl karşılayacağız? Şimdi bunun üzerinden siyaset yapanları, bu konuların oluşmasına sebep olan PKK terör örgütünü ve bu terör örgütüne arka çıkanları ve bu konuda alınması gereken tedbirleri yeterince almayan siyasi Hükûmeti bu acıların sahiplerinden özür dilemeye davet ediyorum.

BAŞKAN - Teşekkür ederim.