GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: HAKKÂRİ İLİNİN ÇUKURCA İLÇESİNDE MEYDANA GELEN TERÖR SALDIRISINDA ŞEHİT EDİLEN 24 ASKERİMİZE ALLAH?TAN RAHMET, YARALANAN 18 ASKERİMİZE ACİL ŞİFALAR VE MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİĞİNE İLİŞKİN
Yasama Yılı:2
Birleşim:9
Tarih:19.10.2011

MUHARREM İNCE (Yalova) - Sayın Başkanım, dokuz yıldır bu Parlamentoda sert konuşmalar yapan, ateşli konuşmalar yapan milletvekillerinden birisiyim. Bugün asla böyle bir konuşma yapmak istemiyorum. Amacım, böyle acılı bir günde ortamı germek falan değildir, yalnız bir kısa düzeltme yapmak istiyorum. Sayın Bakan, kendisinin kürsüden konuşturulmadığını söyledi. Çok iyi biliyorum ki kendisi grup başkan vekilliği yapmıştır, bu Meclis İç Tüzüğü'nü en az benim kadar bilir. Eğer biz yerimizden konuşmuşsak Sayın Bakan da yerinden konuşmalıdır, eğer o kürsüye gelirse?

BAŞKAN - Konu kapandı Sayın İnce.

MUHARREM İNCE (Yalova) - Bir dakika efendim.

Vatandaşlarımız doğru bilsinler olayı. Sayın Bakan, kürsüye gelirse bize gruplar adına söz düşer. Sayın Bakan, "Bana bu hakkı niye vermiyorsunuz?" diyor. Sayın Bakan yürütmenin bir üyesidir, biz de yasamanın bir üyesiyiz. Bizler genel başkanlarımızın Parlamentodaki vekilleriyiz. Bize karşı bir üstünlüğü söz konusu değildir. Hükûmetten bir talebimiz daha var: Mademki Hükûmet yarın kapalı bir oturumda Meclise bilgi verecektir, bu bilgiyi bizzat Sayın Başbakan vermelidir. (AK PARTİ sıralarından "Sana ne kardeşim?" sesleri, gürültüler)

Teşekkür ederim. (CHP sıralarından alkışlar)