GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN İNFAZI HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ
Yasama Yılı:2
Birleşim:100
Tarih:26.04.2012

MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.

Gece saat tam 12'yi geçti, ertesi güne döndük. Bugün, dünden kalan bir yasayı ve kamuoyunu günlerce işgal eden bir yasayı da Genel Kurul kabul etmiş durumda.

Bu yasa, biraz önce konuşan milletvekili arkadaşımızın ifade ettiği gibi, Adalet Komisyonunda görüşüldü, 16 Ocak tarihinde bastırılıp dağıtıldı, 17 Ocak tarihinde de AK PARTİ Grubunun önerisi doğrultusunda kırk sekiz saat geçmeden gündeme alınması beklendi, gündeme alınmasıyla ilgili görüşmeler yapıldı ve gündeme alındı.

Bu yasanın geliş süreci: Sayın Başbakanımızın rahatsızlığı süreci içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Sayın Baykal'ın ziyareti sırasında bu konuyu dile getirmesiyle birlikte kanun teklifi milletvekili arkadaşlarımız tarafından hazırlandı, komisyonlar aşamasından sonra bugüne gelindi. Biz 17 Ocak tarihinde bunun kırk sekiz saat geçmeden gündeme alınmasıyla ilgili teklifimizi verdikten ve Genel Kurul kabul ettikten sonra, çeşitli gerekçelerle kanun teklifinin görüşülmesi ancak bugüne gelebildi.

Bakın, değerli arkadaşlarım, geçen üç buçuk aylık süre içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi yaklaşık 20 civarında grup önerisi getirdi. Hiçbir grup önerisinde bu kanun teklifinin görüşülmesiyle ilgili bir grup önerisini görmedik. Açıkçası, önce İç Tüzük'le ilgili tartışmalar, arkasından siyasi partimizin, Cumhuriyet Halk Partisinin kurultayla ilgili, 26 ve 27 Şubat tarihlerindeki kurultayları gerekçesiyle bu kanun teklifinin görüşmeleri ertelendi.

Açık ve net ifade ediyorum. Milletvekili arkadaşımızın söylediği, AK PARTİ Grup Başkan Vekillerinden ben ve Sayın Canikli'nin ifade ettiği, kamuoyuyla paylaştığımız bu konuyla ilgili, Cumhuriyet Halk Partisinin grup başkan vekili arkadaşlarımızla yaptığımız istişare sonunda ancak bugüne geldi. 8 Mart tarihinde yaptığımız telefon görüşmesinde -8 Mart günlerden perşembe- salı günü bu kanun teklifini görüşmek üzere kararlaştırdık ama 11 Mart tarihinde, kamuoyunun çok yakından bildiği 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili getirdiğimiz kanun teklifinin görüşmeleri sırasında komisyonda farklı şekilde ortaya çıkan olaylar neticesinde maalesef bu teklifi yine görüşemedik ve altını çizerek ifade ediyorum ve üzülerek ifade ediyorum, burada Cumhuriyet Halk Partisine mensup milletvekili arkadaşlarımızın bu kanun teklifini AK PARTİ'nin grubuna yüklemeye çalışmasını da haksızlık olarak gördüğümü de ifade etmeye çalışıyorum. 16 Ocak tarihinde komisyondan geçmiş, 17 Ocak tarihinde kırk sekiz saat geçmeden Genel Kurul gündemine alınması AK PARTİ Grubu teklifiyle getirilmiş bir teklifin burada kürsüye çıkıp da milletvekili arkadaşlarımızın AK PARTİ tarafından engellendiğini ifade etmelerini açıkçası AK PARTİ Grubu milletvekillerine yapılan bir haksızlık olarak değerlendiriyorum.

Eğer bu yasa bizim teklif ettiğimiz süre içerisinde çıkmış olsaydı, Allah rahmet eylesin, Sayın Haberal, annesi rahmeti rahmana kavuşmadan önce belki de annesini son nefesinde ziyaret etmek imkânı bulacaktı. Bu yükü, bu sorumluluğu hiç kimsenin AK PARTİ Grubuna, AK PARTİ grup başkan vekillerine ve AK PARTİ grubuna mensup milletvekillerine yükleme hakkı yoktur. Bu bilgiyi sizlerle paylaşmak için söz almış bulunuyorum.

Yasanın hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)