GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: TÜRKİYE?DEN ALMANYA?YA İŞÇİ GÖÇÜNÜN 50?NCİ YILI MÜNASEBETİYLE ALMANYA?DA DÜZENLENEN SEMPOZYUMA ALMANYA-TÜRK FEDERASYONUNUN DAVET EDİLMEDİĞİNE İLİŞKİN
Yasama Yılı:2
Birleşim:16
Tarih:03.11.2011

OKTAY VURAL (İzmir) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Tabii, Almanya'ya göçün 50'nci yılı. Gerçekten Almanya'ya iş için göç edip orada nafakasını temin edenler, ayrıca, yatırımlarını ve tasarruflarını Türkiye'ye getirenler, orada Türk milletinin millî ve manevi değerlerine sahip çıkan herkese şükranlarımızı arz ediyorum. Gerçekten Almanya'da elli yıl boyunca hem Alman ekonomisine hem de Türkiye ekonomisini büyük katkı sağladılar. Kendilerine şükranlarımı arz ediyorum.

Bu vesileyle Almanya'da 50'nci Yıl münasebetiyle düzenlenen sempozyumda 1978 yılından bu yana orada faaliyet gösteren Almanya-Türk Federasyonunu maalesef toplantıya davet etmemişlerdir. 2004 yılında kurulmuş olan federasyonlar davet edilirken Almanya-Türk Federasyonunu davet etmeyerek dışlayıcı ve ayrımcı tavrından dolayı da Bakanlığı uyarıyorum. Bu çerçevede oraya gönderilmesi istenen 2 sayın milletvekilimiz de Almanya'ya bu ayrımcı yaklaşımlarından dolayı gitmemeyi kendileri kararlaştırmışlardır. Yurt dışı Türklere böyle ayrımcı bakılamaz. Bu bakımdan Sayın Bekir Bozdağ'ı da uyarıyorum. Bu ayrımcı-dışlayıcı düşüncelerden vazgeçilmesini istirham ediyorum.

Ayrıca, bu sempozyumda maalesef sempozyum oturum başkanlıklarına AKP'nin grup başkan vekili başkanlık ediyor, bir başka milletvekili başkanlık ediyor ama burada temsil edilen başka partilere bu tip konularda orada yer verilmemesini de yine ayrımcı ve dışlayıcı, antidemokratik bir davranış olduğu için kınıyorum.

Bu mesele hepimizin meselesidir. Bunu böyle siyasileştirerek bu insanlar arasına ayrımcılığı ve fitneyi sokmayı yakıştırmadığımı da bu vesileyle belirtmek istiyorum.